”Østjyllands mest børnevenlige landsby” vil gerne have flere indbyggere

”Østjyllands mest børnevenlige landsby” vil gerne have flere indbyggere
04. 06 2018

Voerladegård lokker med gratis pølser, is og hoppeborg for at tiltrække nye tilflyttere når de, lørdag den 9. juni fra kl. 9-12, indbyder til Åben landsby.
 Det er byens borgerforening, som sammen med Skanderborg Kommune, ejendomsmæglere, byggefirmaer, byens institutioner samt sponsorer er gået sammen om at afholde åben landsby. Her får interesserede mulighed for at se på de 18 byggegrunde, som netop er kommet til salg, samt få en snak med blandt andet HusCompagniet, Milton Huse, Hybel Huse, Realkredit Danmark og Skanderborg Kommune. De attraktive grunde forventes prissat til omkring 300.000 kr. Herudover er der guidede ture rundt i byen med mulighed for at se og snakke med medarbejdere i både vuggestue, dagpleje, børnehave og skole.
 - Det er fantastisk at mærke, hvordan fællesskabet og foretagsomheden blomstrer i Voerladegård. Åben landsby-projektet er et rigtig godt eksempel på, at lokale borgere tager initiativ til at skabe forandringer og herefter inviterer kommunen med om bord. Jeg er sikker på, at vi ved fælles hjælp kan få skabt en masse positiv opmærksomhed omkring byen og de muligheder, der er for at flytte der til, fortæller borgmester Jørgen Gaarde.
 Voerladegård har i mange år været en magnet for især yngre par fra Århus, Skanderborg, Horsens og Silkeborg området, hvilket bl.a. skyldes, at man i Voerladegård har et stærkt lokalt fællesskab, smuk natur, tryghed for børnene, institutioner i verdensklasse og 30 min. kørsel til blandt andet Aarhus, Silkeborg og Vejle. 
 Borgerforeningens formand, Lars Ulsø, udtaler:
 - Voerladegård er en fantastisk landsby for børnefamilier. Her er vuggestue, dagplejere, børnehave og skole. Og så har vi Mossø, Gudenåen og skoven lige i baghaven. Byen har et aktivt foreningsliv og råder blandt andet over en multisal og oplyste fodboldbaner trods vores kun ca. 600 indbyggere. I al ubeskedenhed mener vi at Voerladegård er Østjyllands mest børnevenlige landsby.