100 veteranknallerter på tur om Mossø

100 veteranknallerter på tur om Mossø
06. 06 2016
Af hensyn til trafiksikkerheden har Ny Veteranknallert Klub sat deltagerbegrænsning på maksimum 100 deltagere til denne ”veteranknallerternes bjergetape”. Billetterne var udsolgt på kun 11 dage først i maj.

Lørdag 11. juni kl. 10.30 starter 100 veteranknallerter fra den gamle smedje i Eldrup ved Gedved på den årlige tur ”Mossø Open”, som Ny Veteranknallert Klub arrangerer. Feltet når frem til første stop, Ejer Bavnehøj kl. 10.50. Her er opholdet på en halv time, og dermed er der god tid for evt. interesserede til både at se de gamle knallerter og evt. tale med tur-deltagerne.
 De maksimum 100 billetter til dette års udgave af veteranknallertturen “Mossø Open” blev i starten af maj udsolgt på kun 11 dage. Deltagerbegrænsningen på 100 er sat af først og fremmest trafiksikkerhedsmæssige hensyn. Sidste år deltog 96 og beslutningen bygger på erfaringerne fra sidste år. Flere af vejene på den 51 km lange rute er smalle og krogede, ligesom flere af stoppene på ruten ganske enkelt ikke rumme flere end de 100 knallerter og deltagere.
 - Interessen for løbet er overvældende, og flere har desværre forgæves besøgt hjemmesiden med billetsalget, siger Hanne Hansen.

Veteranknallerternes bjergetape
Ruten går i år med uret rundt om Mossø og passerer som sidste år både Ejer Bavnehøj og Yding Skovhøj. Derfor betegnes turen også som “veteranknallerternes bjergetape”. I år er det dog den “nemme vej rundt”, hvor der køres ned ad bakke fra Yding Skovhøj.
 Ekstraordinært i år får byfesten i Voerladegaard et kort besøg fra kl. 11.55-12.15, hvor veteranknallerterne vil kunne ses på festpladsen, inden der fortsættes mod det lange frokoststop ved Kloster Mølle.
 Turleder er formand for Ny Veteranknallert Klub, Viggo Olesen.
 Feltet er retur i Eldrup igen ca. kl. 16.
 På www.mosso-open.dk ligger et detaljeret kort over ruten med angivelse af hvor og hvornår feltet holder pause.

winkGIv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!