110 km/t på to hjul uden bremser

Gashåndtaget i bund og motorbrølet op. Der bliver ikke lagt en dæmper på, når de danske kørere skal dyste mod den internationale speedwayelite til FIM Speedway Grand Prix i Horsens.
Gashåndtaget i bund og motorbrølet op. Der bliver ikke lagt en dæmper på, når de danske kørere skal dyste mod den internationale speedwayelite til FIM Speedway Grand Prix i Horsens.
110 km/t på to hjul uden bremser
06. 06 2018
Der er godt nyt til fartglade danskere: CASA Arena i Horsens bliver lørdag den 30. juni centrum for international speedway, og det bliver en dag fyldt med motorbrøl, action og vild spænding.

Det bliver fjerde år i træk, at verdensmesterskabet i speedway, FIM Speedway Grand Prix, kommer til Horsens. CASA Arena, der normalt er grønsvær for AC Horsens, bliver derfor omdannet til et racetrack, hvor de 16 kørere i speedwayens absolutte elite skal dyste om titlen som verdens bedste.
 Speedway er ikke en sport for sarte sjæle. Det gælder for både kørere og publikum, for det går rigtigt stærkt, når motorcyklerne på banen hverken har gear eller bremser. Det er bare gashåndtaget i bund og fuld fart på.

Folkefest med fart
Som tilskuer kommer man altså helt tæt på suset, når motorcyklerne drøner forbi med op mod 110 kilometer i timen. Og der bliver ikke tid til at kede sig, for kørerne skal gennem 23 heats for at finde dagens topscorer. Løbene køres på en oval bane af grus og småsten, som giver ekstra udfordringer for de syv kørere, som dyster mod hinanden af gangen.
 Arrangørerne i BSI Speedway gør klar til en gedigen folkefest med fart på, så der venter uden tvivl en actionpacked sommeraften i Horsens. Både for dem, der er til fadøl med vennerne, og dem, der hellere vil dele motordrønet med familien.

Hvert point tæller
Verdensmesterskabet i speedway køres som grand prix. Det vil sige, at de 16 deltagere i konkurrencen mødes 11 gange i løbet af sæsonen, og det samlede pointtal afgør vinderen. Løbet på dansk jord bliver således sæsonens tredje race og garanteret helt fri for metaltræthed.
 Med på banen kommer danske Nicki Pedersen, som er klar til at gøre VM-comeback efter et 2017, der var plaget af skader. Pedersen er tidligere tredobbelt verdensmester i speedway, da han vandt turneringerne i 2003, 2007 og 2008. Nicki Pedersen får samtidig selskab af en anden dansk kører, der modtager et wild card. Hvem modtageren af wild cardet bliver er endnu ikke offentliggjort.
 Om danskerne kan forsvare den danske speedway-arv og genvinde mesterskabet vil vise sig. Billetterne til dysten i Horsens er sat til salg, og det er muligt at købe familiebilletter – til to voksne og to børn – til specialpris, ligesom der kan købes VIP-billetter, der inkluderer mad og drikkevarer samt pladser på første parket på stadion. Billetter kan købes på Billetlugen.dk.