20-årig mand dømt for vold

20-årig mand dømt for vold
01. 12 2017

Fredag blev en 20-årig mand dømt for at have kastet en øldåse i ansigtet på en 24-årig mand, fortæller anklager Mika Nissen fra Sydøstjyllands Politi: Episoden fandt sted den 17. februar 2017 på Smedegade i Horsens.

I Retten i Horsens forklarede den tiltalte, at han var i byen med tre andre kammerater, og at de her havde mødt den 24-årige og hans kammerat. Den tiltalte på 20 år og den 24-årige, som ikke kendte hinanden i forvejen, havde en ordveksling, hvor de provokerede hinanden,’ uddyber anklager Mika Nissen og fortsætter: ’Ordvekslingen ledte til, at den 20-årige ifølge eget udsagn blev skubbet kraftigt i ryggen af den 24-årige og herefter faldt. Da han var bange for at få flere tæsk, tog han en dåse frem fra inderlommen og kastede den efter den 20-årige. Herefter løb han væk. Den forklaring blev støttet af tiltaltes kammerat, der også var i retten i dag som vidne. Den 20-årige så ikke, om han ramte forurettede med dåsen, men konstaterede senere, at han havde ramt ham i øjet.

Den forurettede på 24 år var ligeledes i retten for at afgive forklaring, og han forklarede, at han alene havde skubbet til tiltalte for at komme forbi ham. Han forklarede også, at han i dag er blind på venstre øje som følge af episoden, og at han har måttet opgive to uddannelser.

Anklagemyndigheden havde under sagen rejst tiltale for overtrædelse af straffelovens § 245, stk. 1 om grov vold. Domsmandsretten mente dog ikke, at volden skulle henføres under den grove bestemmelse, og dømte således efter straffelovens almindelige voldsbestemmelse.

- Straffen blev udmålt til fængsel i 3 måneder, fortæller anklager Mika Nissen, og domsmandsretten valgte at gøre straffen betinget med vilkår om samfundstjeneste, da tiltalte havde gode personlige forhold og ikke tidligere var straffet.

Både Anklagemyndigheden og den 20-årige tager sig efter dommen betænkningstid, i forhold til om de ønsker at anke dommen.

For Sydøstjyllands Politi mødte anklager Mika Nissen.

yesFølg Østbirk Avis Østjysk Avis på Facebook her!