250 swingede i Tåning

250 swingede i Tåning
04. 08 2015
Den lille jazzfestival i Tåning mere end fordoblede besøgstallet

Sidste år søsatte Poul Bjerregaard Thomsen Tåning Jazz Festival. Ikke bare en festival med traditionel jazz, men en festival med noget af det ypperligste denne genre kan byde på under hjemlige himmelstrøg.
 Sidste års premierefestival trak omkring 100 begejstrede gæster og det smitter. I år indløste mere end det dobbelte antal besøgende billet til Tåning Jazz Festival 2015.
 I de seneste uger har begrebet ”dansk sommervejr” haft meget våde nuancer, men søndagens vejrmenu var fremragende til musik og hygge. Og i Tåning var ikke alene publikum begejstrede for vejr og toner, også musikerne nyder åbenlyst atmosfæren på ”møddingen”.
 Festivalpladsen er nemlig den gamle mødding på Tåning Overgård, men den er for længst ryddet, og på dagen for anden gang omdannet til en hyggelig plads med borde, stole, fadølsanlæg, pølsevogn og alt hvad der hører en festival til. Naturligvis også for at publikum får mulighed for at bidrage til at regnskabet lander et sted, hvor arrangøren har nogenlunde balance mellem de røde og de sorte tal.
 Danmarks ældste og mest kendte jazzorkester Kansas City Stompers - på dagen med bl.a. Jesper Thilo på Saxofon, Lea Nielsen på Trombone og kapelmester Niels Abild på clarinet tilsat lune anekdoter, - åbnede showet ved middagstid, og de sluttede først, da de utallige klapsalver senere blev bedt om det, fordi Doc Houlind’s Revival All Stars skulle tage over. Uret havde da for længst passeret de programsatte små 4 timer, halvejs i festivalen, klar til 2. halvleg, der blev ligeså forrygende som første
 En del af forsinkelsen skyldtes dagens guest star - Michael Carøe. Entertaineren leverede ikke bare som lovet Sinatra-numre. Fra det første knips med tommel- mod langefinger havde Carøe publikum i sin hule hånd, og dagens højdepunkt var et imponerende bevis på hvorledes dygtige musikere kan levere varen fra scratch - det var fremragende.
 - Vi ved aldrig, hvor vi ender, gentog Niels Abild et par gange, og med improviceret elegance gjorde det oplevelsen endnu større.
 Besøget af Michael Carøe var en gave fra festivalarrangøren til sin 98-årige mor Gudrun Bjerregaard Thomsen, der stadig bor på Tåning Overgaard, som hun har gjort de sidste 75 år. En gave havde Carøe iøvrigt med egne ord altid drømt om at være, indledte han ...
 Opfordringer til Poul Bjerregaard Thomsen om at arrangere Jazz Festival på Tåning Overgård i 2016 kan der dagen igennem ikke have skortet på. Her bør arrangøren få credit for en formidabel søndag eftermiddag i 2015, der bør bringe endnu flere til Jazz på kanten af Skanderborg. Måske endda igen dobbelt så mange som sidst.