30 årig i topform - Horsens Teaterfestival fejrer jubilæum

Teater Hund, Opdag-else. Foto: Søren Meisner.
Teater Hund, Opdag-else. Foto: Søren Meisner.
30 årig i topform - Horsens Teaterfestival fejrer jubilæum
04. 09 2015
Horsens Teaterfestival sætter endnu engang markant præg på Horsens i tre forrygende dage med sit fokus på sceniske kvalitetsoplevelser for børn og unge.

I weekenden 18.-20. september spiller 90 gratis danse- og teaterforestillinger af høj kvalitet for børn, unge og tilrejsende kulturformidlere fra hele landet i Horsens.
 Der vil være festivalstemning og teateroplevelser til alle, og mere end 7.000 billetter er på billethylden til dette års imponerende festivalprogram, der samtidig markerer festivalens 30 års jubilæum.
 Udover forestillinger der kræver billet, præsenteres en række andre festivaloplevelser - udendørs forestillinger, optog og kreative aktiviteter i Horsens Midtby.
 Festivalens åbningsforestilling, den italienske Joseph_kids, spiller fredag den 18. september kl. 20 på Horsens Ny Teater for et publikum helt ned til 4 år. Bare én performer og hans bærbare computer er på scenen og leverer Skandinavienspremieren på en spændende og gribende forestilling, der tager livtag med teknologien.
 I alt 34 forskellige teatre inviterer indenfor til scenekunst for store og små. For de allermindste er der masser at gå ombord i. Selv for de 0-2 årige er der mulighed for at snuse til teatret med bl.a. Randers Egnsteater, teaterBlik og Teatret KrisKat.
 Forestillingerne for de unge over 13 år tager fat i svære emner og problemstillinger som cutting, homoseksualitet og politik, og lægger op til debat og ikke mindst eftertanke hos det unge publikum. Og der ud over er der dans, komik, dukker, eventyr, klassikere og meget andet godt på programmet for alle aldersgrupper.
 Teaterfestivalen er kurateret, hvilket betyder at et dramaturgiat af fagfolk har udvalgt de deltagende teatre, og der er dermed garanti for høj kvalitet hele vejen igennem weekenden.
 Slovenske LJUD indtager Horsens midtby med en pink invasion både fredag og lørdag, og kommer til at sætte kolorit på byrummet. En flok af pink figurer udforsker byen og tager kontakt til folk på gaden og inviterer til at lege med.
 Festivalens byrumsinstallation Hesten kommer til at stå centralt på gågaden og vente på, at hundredvis af teaterglade børn og voksne igen går på opdagelse i dens finurlige indre. Hesten blev sidste år skabt til festivalen af et stærkt hold af scenografer og kunstnere, og i år har Mariann Aagaard og Teater Refleksion stået for at designe Hestens indre, inspireret af Gredas strabadserende rejse i eventyret om Snedronningen.
 Kuben, Horsens’ lille glaskulturhus, omdannes i festivaldagene til et oplevelsesrum med kreative aktiviteter, som Maria Christine Andersen fra Workshop Studio står bag.
 Komediehuset præsenterer Parade cum Figuris i bybilledet i løbet af festivalen under ledelse af Jan Torp, leder af Komediehuset. Dermed sluttes ringen til festivalens tilblivelse for 30 år siden, da Jan Torp, dengang som leder af Kaskadeteatret i Voervadsbro, afholdt den første udgave af teaterfestivalen i Brædstrup.
 Lørdag aften på festivalen overrækkes Horsens Børneteaterpris på 25.000 kr. sammen med en statuette af kunstneren Kaj Rugholm til en person eller et teater, der har gjort en særlig indsats for dansk børneteater.

yesBliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!