500 elever laver rollespil på mark ved kirke

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
500 elever laver rollespil på mark ved kirke
14. 03 2019
Det bliver ikke et helt almindeligt syn, når næsten 500 elever fra Bankagerskolen i Horsens klædt i middelaldertøj samles på en mark ved den lokale Torsted Kirke for at opføre rollespil.

Den utraditionelle happening foregår onsdag den 20. marts 2019 fra kl. 10.00-13.00.

Eleverne, der går i 0.-5. klasse, har selv været med til at lave deres kostumer - alle med et middelalderligt tema - og lærerne og pædagogerne har sammen forberedt rollespillene - seks i alt - der hver især skal give lige netop denne skoledag et historisk vingesus.

En fed organisering, siger Kasper Bech Rahbek, pædagogisk afdelingsleder og en af tovholderne, om fagdagen, der gør op med de gængse klasse- og fagskel:
Det er ikke meningen, at eleverne skal kunne replikker udenad, men de skal med udgangspunkt i fagene historie, kristendomskundskab og dansk lære noget om, hvordan man skaber et scenarie og får det sat ind i en historisk sammenhæng. Og så får de samtidig trænet en hel masse sociale kompetencer ved at lave noget sammen med børn på andre alderstrin. De små synes, det er spændende. De store synes nok af og til, at det er lidt træls, men alle lærer af det, siger Kasper Bech Rahbek.

Eleverne skal efterfølgende træne deres evner til at dokumentere og samarbejde ved at rapportere om rollespils-dagen, for eksempel skrive en logbog.

Ud over de mange middelalderklædte elever vil stemningsfulde bålfade oplyse marken.