Åbent hus for Gud og hvermand i Østbirk præstegård.

Arkivfoto
Arkivfoto
Åbent hus for Gud og hvermand i Østbirk præstegård.
17. 08 2018
Den sidste torsdag i måneden kl. 10.00 slår sognepræst Lone Buhl vanligt dørene op på ”vidt gab” til Østbirk præstegård. (Vi starter kl. 10.30).

Frivillige damer er mødtes i Præstegården allerede kl. 8.00 om morgenen – for at dække borde, røre i de store gryder. Brygge kaffe osv. Hver eneste gang er Præstegården når vi går i gang kl. 10.30 fyldt af skønne glade mennesker. Snakken går. Der synges fra Højskolesangbogen. Der spises tarteletter. Der løses en dagsaktuel quiz. Der er foredrag. Inden vi kl. 12.00 siger farvel for denne gang.

Denne torsdag 30. aug. er det Sognepræst Lone Buhl, der fortæller under overskriften En lille pige fra landet – del 2. (Man kan fint være med også uden at have hørt del 1 som blev fortalt i februar måned.)

En lille ”fars pige” fra et helt alm. husmandssted med Grå Ferguson. En pige, der som ung blev uddannet folkeskolelærer. Fik familie og rækkehus. Blev præst og dermed den smukkeste kjole. Blev skilt og græd. Fandt kærligheden igen – og er således nu både privat og arbejdsmæssigt: Danmarks gladeste præst. Her anno 2018 stadig fars glade ”lille pige” – men nu med grå hovedhår og nu på stærkeste vis blevet erindret om, at livet er et liv i både sorrig og glæde.