Åbne døre til Børnekulturdag på Kulturstationen

Svøbsk giver koncert på dagen.
Svøbsk giver koncert på dagen.
Åbne døre til Børnekulturdag på Kulturstationen
13. 11 2017
Søndag den 19. november åbner Kulturstationen dørene til en Børnekulturdag fyldt med aktiviteter, koncerter, teater og udstillinger. Kom og vær med til pustefabrikken, dramatisk croquis, skyggedans og meget mere eller giv din yndlingsbamse en svævetur hen over gården.

Kulturstationen, der har til huse i den gamle byskole i Skolegade, danner rammen om byens kulturskoler, og for første gang er både Komediehuset, Musikskolen, Billedskolen og Balletskolen gået sammen om et stort fælles åbent hus.

Åben artisttræning, tøjdyrsmaling, skyggedans og lynkoncerter
Det bliver en dag fyldt med kreative oplevelser for store og små. Komediehuset inviterer bl.a. indenfor i Dramateket, hvor børnene kan prøve flotte kostumer. Man kan også deltage i åben artisttræning, og på Komediehusets caféscene udfolder skolens elever sig i den ædle improvisationskunst. Billedskolen og eleverne fra Visuelt Gymnasium leger med tøjdyr. Se eleverne over skuldrene, når de tegner tøjdyr, eller prøv selv at male med tøjdyr på bedste Mr. Bean vis. Børnene kan også give deres egne tøjdyr en tur med svævebanen hen over gården. Eleverne fra Balletskolen giver små smagsprøver på, hvordan de uge efter uge træner ballet. Man kan selv være med til skyggedans, hvor man ved hjælp af en projektor får de mest fantastiske skyggefigurer frem på væggen. På Musikskolen kan hele familien lave musik i forskellige workshops. Lav grimme lyde, smukke lyde og måske 3-kantede lyde til violin-workshoppen. I Pustefabrikken kan alle puste i farverige trompeter og trækbasuner. Der er også mulighed for både at øve til og optræde med en lynkoncert - alt sammen på en halv time.

Uden mad og drikke ...
Musikskolens café er åben hele dagen, og her kan man nyde en kop kaffe, lidt frokost eller et stykke kage til fantastisk underholdning med eleverne fra alle Kulturskolerne og 0. klasse fra Horsens Byskole afd. Kildegade.

Festlige familiekoncerter
Børnekulturdagen byder også på tre fantastiske koncerter med professionelle musikere. Cirkus Klezmer giver en festlig klezmer-koncert - en traditionel jødisk genre, der på én gang er vemodig og munter og altid er svær at sidde stille til. Svøbsk skaber et festfyrværkeri af folkemusik med deres musik, som er en blanding af traditionel og moderne folkemusik fremført med legende lethed og masser af sjæl. Trolle og Tormod vil åbne byens børnehjerter med musik, der er inspireret af reggae, hiphop, jazz, country og rock. Bandet har bl.a. optrådt på Langelandsfestivalen, i børne-tv og Godmorgen Danmark.
 Familiekoncerterne er primært for børn i alderen 5-8 år og deres forældre eller bedsteforældre.
 Børnekulturdagen afholdes søndag den 19. november fra kl. 10.00-16.00 på Kulturstationen i Skolegade. Se hele programmet på www.horsens.dk/kamæleon. Dagen arrangeres i samarbejde mellem Kultur og Eventafdelingen, Musikskolen, Balletskolen, Komediehuset, Billedskolen og Levende Musik i Skolen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!