AC Horsens sendte Esbjerg i 1. division

Helt ekstraordinært havde AC Horsens fået mulighed for at uddele 1.000 gratis billetter til Alle Gule Fans i Horsens Kommune, for at skabe en talstærk gul kulisse i det vigtigt opgør mod overlevelse i Superligaen søndag den 28. maj.
 Lørdag den 27. maj uddelte AC-spillere billetter på Søndergade ved Kuben, SuperBrugsen Hatting, Dagli’ Brugsen Lund, Dagli’ Brugsen Søvind, SuperBrugsen Hovedgård, SuperBrugsen Gedved, SuperBrugsen Østbirk og Hotel Pejsegården i Brædstrup.
 5429 tilskuere var på plads på CASA Arena, hvor det lykkedes at skabe en massiv gul kulisse, og De Gule kvitterede for fremmødet og  sendte Esbjerg i 1. division i overlevelseskampen.
 Lasse Kryger bragte hjemmeholdet i front, men kort før pausefløjtet udlignede Esbjergs Jacob Lungi til stillingen 1-1, hvormed de 2 hold var helt og aldeles lige.
 Blot 50 sekunder inde i 2. halvleg bragte Kjartan Finnbogason AC Horsens i front på en halvflugter og igen skulle Esbjerg ”på jagt” efter en altafgørende scoring.
 Giorgos Katsikas begik et klodset straffespark og Finnbogason scorede sikkert til 3-1 fra straffesparkspletten. I sidste minuts overtid af 3 reducerede Budu Zivzivadze til slutresultatet 3-2.
 AC Horsens skal nu møde Vendsyssel, der blev nr. 2 i 1. division, om en plads i SuperLigaen efter sommerferien.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!