Affald sorteres forkert

Affald sorteres forkert
15. 06 2017
Kampagne om sortering skal hjælpe borgerne på vej. Af Vibeke Juul.

Selvom affaldsordningen fungerer godt for de fleste borgere i Horsens Kommune, er der fortsat nogle, som har problemer med at sortere affaldet korrekt.
 Folk smider typisk mælkekartoner og pizzabakker i papirbeholderen og urtepotter og blød plastik som eksempelvis bæreposer i emballagebeholderen i stedet for i beholderen til restaffald.
 Det kan have konsekvenser for de mennesker og anlæg, som sorterer affaldet.
 Som en konsekvens af fejlene starter Horsens Kommune nu en kampagne, der skal klæde folk endnu bedre på til at få affaldet puttet i de rette beholdere.
 - Vi må erkende, at vi ikke har været gode nok til at informere borgerne om, hvordan vi sorterer affaldet korrekt, men det vil vi råde bod på med en kampagne, fortæller Anne Dorthe Christensen, Affald og Trafik.
 Hun tilføjer, at borgernes fejlsortering – samt i nogle tilfælde manglende rengøring af dåser, bøtter og glas - betyder, at skraldemændene lader affaldet stå.
 - Skraldemændene har indtil nu ”set igennem fingre med” begynderfejlene, men de anlæg, der sorterer og sender affaldet videre til genanvendelse, stiller krav til os om kvaliteten af affaldet så vi kan sikre en høj genanvendelse. Derfor vil skraldemændene fremover undlade at afhente snavset og forkert sorteret affald, siger Anne Dorthe Christensen.
 Hun tilføjer, at selvom det kan virke urimeligt for den enkelte, at man ikke kan få tømt sin beholder på grund af en lille fejlsortering, så er det nødvendigt, da det samlet for hele kommunen bliver til ganske mange fejlsorteringer.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!