Aktiviteter i Fængselsmuseet i januar 2018

Aktiviteter i Fængselsmuseet i januar 2018
27. 12 2017
I 2018 er det 70 år siden, at tyv, bedrager og flugtkonge Carl August Lorentzen modtog en sikkerhedsforvaringsdom uden slutdato. I den anledning vil museets aktiviteter i januar og februar tage afsæt i Lorentzens tidsubestemte ophold i fængslet, og den kunst han frembragte bag tremmerne.

I 1848 fik, tyv, bedrager og flugtkonge, Carl August Lorentzen sin ottende dom, men denne gang blev resultatet ikke en tidsbestemt fængselsstraf som tidligere, men en sikkerhedsforvaringsdom på mellem 4 og 20 år. I januar og februar 2018 markerer Fængselsmusset 70-året for Lorentzens sikkerhedsforvaringsdom ved at sætte fokus på tidsubestemte straffe generelt og Lorentzens dom i særdeleshed.

Inspireret af egne oplevelser 
Lorentzen var særdeles aktiv i sin sparsomme fritid, han skrev breve, tegnede, malede, syede, snittede i træ og lavede papmachefigurer, og ofte var det barndomserindringer og forholdet til kvinder, politi, domstole og fængsler, som han brugte som motiver. Gennem Lorentzens kunst kan vi derfor få et godt indtryk af både mennesket Lorentzen og af hans lange liv bag tremmer. Publikum kan komme med til et eller flere af museets arrangementer og høre om Lorentzen, hans kunst og hans domme.

Temasøndag: Kunstner på ubestemt tid  
I januar afholdes der temasøndag den 7. januar kl. 11.00. Med udgangspunkt i Lorentzens kunst vil historiker Rasmus Barslund Grønbæk fortælle om Lorentzens opvækst, sikkerhedsforvaringsdommen og livet i det fængsel, han bl.a. beskrev som ”Sorgens Slot”.

Formidleren fortæller
Alle torsdage i januar kl. 11.00 er det muligt at deltage i museets faste tilbud Formidleren Fortæller. I januar fortælles om kunst produceret af Lorentzen, og du kan bl.a. se nogle tegninger, som normalt ikke kan opleves i udstillingen. Tilbuddet er gratis for museets gæster og har en varighed af ca. 20 minutter.

Familielørdag
Lørdag den 6. januar kl. 11.00 og igen kl. 12.30 afholder historiker Maja Busted familielørdag i Fængselsmuseet. På rundvisningen vil Maja bl.a. fortælle om Lorentzens dagligdag som sikkerhedsforvaret og hans mange forskelligartede fritidsinteresser. Rundvisningen er tilrettelagt, så alle mellem 8 og 99+ år kan deltage.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!