Allehelgen i Østbirk og Yding kirker 2020

(Genrefoto)
(Genrefoto)
Allehelgen i Østbirk og Yding kirker 2020
15. 10 2020
Vi møder i vores liv mange mennesker. Nogle mennesker stifter vi bekendtskab med på overfladen – andre får vi et dybere forhold til. Nogen går vi side om side med længe – andre går vi kun med en kort tid.

Alle disse mennesker i vores liv – alle disse relationer - de har den allerstørste betydning for vores liv. Intet er så vigtigt for os som relationer.

En hospicesygeplejerske blev spurgt: Hvad taler de døende om?  Hun svarede: ”De taler om deres relationer til andre mennesker - det er dét, der står tilbage på bundlinjen. Ingen døende taler om arbejde eller karriere, ligegyldigt om den har været betydningsfuld eller ej. Alle taler om relationerne til andre. Både dem der lykkedes og dem, der ikke lykkedes.  Når døden banker på – så indser vi, hvad der virkeligt betyder noget i sidste ende”.

Relationer er det vigtigste for os mennesker. Så hvordan skal vi komme ovenpå igen, når døden afskærer vores relationer?

Døden kan om nogen få os til at føle os fattige, sørgende, sagtmodige uretfærdigt og ubarmhjertigt ladt alene – men imens vi fumler med at stifte fred med det hele – da hører vi i evangeliet til Alle helgen – at vi har lov at tro på, at Guds relation til os – den forsvinder aldrig. Guds relation står fast i såvel Livet som døden. I den tro kan vi bede/takke:

Kære Gud, hvis jeg vågner i morgen, så ved jeg at du er hos mig.
Kære Gud hvis jeg ikke vågner i morgen, så tror jeg, at jeg er hos dig.

Glæder mig til Alle Helgen Gudstjenester i vores Kirker. I Kirkerne vil jeg efter Prædikenen læse navne op på dem, der er døde og eller begravede på vores Kirkegårde siden sidste Alle Helgen. Der vil sluttelig udenfor Kirken være kaffe og der vil være gravlys til dem, der ønsker at sætte et lys på sine kæres grav. 

Søndag 1. november i Østbirk Kirke kl. 16.00 og kl. 18.00 Yding Kirke kl. 17.00.