Arbejdsgivernes Håndværkergaranti hæves med 50 procent

Arbejdsgivernes Håndværkergaranti hæves med 50 procent
05. 11 2017

Håndværkergaranti, der sikrer, at private el- og vvs-kunder m.fl. hos medlemmer af Arbejdsgiverne kan får rettet fejlbehæftet arbejde, bliver den 1. november hævet fra 100.000 kr. til 150.000 kr.

Garantiordningen giver forbugerne sikkerhed for, at udbedring af anerkendte fejl og mangler bliver påbegyndt i løbet af maksimalt 30 dage også selv om det firma, der lavede det oprindelige arbejde, er gået konkurs.

- Når beløbet nu hæves til 150.000 kr. er det for at følge med prisudviklingen og for at vore medlemmer med endnu større overbevisning kan fortælle forbrugerne, at der er garanti for udbedring af fejl og mangler, hvis der opstår en tvist om det udførte arbejde, siger Steen Hoeck Klausen, branchechef for byggeri hos Arbejdsgiverne.

- En undersøgelse foretaget tidligere på året viser, at otte ud af ti boligejere foretrækker at benytte en håndværker, der er med i en garantiordning. Håndværkergaranti giver således også vore medlemmer i håndværksvirksomhederne en konkurrencefordel, understreger Steen Hoeck Klausen. 

Håndværkergaranti har også den fordel for både forbrugere og medlemmer hos Arbejdsgiverne, at det væsentligt billigere og meget mere enkelt at få afgjort en klage i forhold til, hvis parterne skulle mødes i en retssag. 

Garantiordningen benytter Håndværkets Ankenævn som uvildig instans, når klagesager skal afgøres. Nævnet består af en landsdommer som formand, samt repræsentanter for forbrugerne og repræsentanter for virksomhederne.

I alt fire organisationer – Dansk Håndværk, Kristelig Arbejdsgiverforening, Danske Anlægsgartnere og Arbejdsgiverne – står bag Håndværkergaranti, og alle fire er omfattet af den forhøjede garanti.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!