Årsskriftet fra Brædstrupegnens Hjemstavnsforening er udkommet for 31. gang

Årsskriftet fra Brædstrupegnens Hjemstavnsforening er udkommet for 31. gang
20. 11 2017
Årets udgave indeholder blandt andet en spændende artikel i relation til Østbirkområdet

Karen Bækbøl har beskrevet en spændende personlighed, Christian Fischer, der anlagde sin klædefabrik midt mellem to kommuner. Nemlig Brædstrup og Gedved idet han ejede jord på begge sider af Gudenåen. Han opbyggede og drev klædefabrikken fra 1850 til den i 1888, var på sit højeste med 80 ansatte. Hans og de næste ejeres fortjeneste er enestående, idet de brugte Gudenåens vand til produktionen.

Årsskriftet blev udgivet forleden ved en reception i Tinghuset. Som tidligere år, fortalte Benny Andersen livligt og inspirerende om de mange artikler.
 Om en Brædstrup-drengs erindringer del 2 af Per Rungholm, som var kommet helt fra Samsø, for at være med. Christian Balslev om sin slægtning, kunstmaleren og tusindkunstneren Ulrik Schmedes, hvis malerier og akvareller var udstillet i Tinghuset sidste år. Christian kom helt fra Sønderjylland, men er vokset op i Sønder Vissing Præstegård.
 Lis Simoni har beskrevet de tre Ring/Brædstrup kirker, der har ligget på dette område fra 1200 og til nu. Om hvordan spændende inventar er fulgt med til den nuværende kirke og udviklingen af byggerierne er foregået.
 Knud Møller fra Voerladegård beskriver den unge by Brædstrups forvandling på en meget grundig og interessant måde, fra de 6 gårde til i dag, som vi kender det.
 Flemming Hegelund kommer med en grundig fortælling om Mosehuset ved Ring Mose og Ring Sømose, som også betegnes Sillebjerg Mose, hvor hver gård har haft en tørvelod engang.
 Ejner Mørk Hansen skriver om sin slægt med fokus på sin farbror Søren Kjær, der var på Vestbirk Højskole under Grønvald Nielsen i 1921.  
 Endelig skriver Bent Bjerre Bach ”På græs” ved Hårup skole i 1957, om sine lærererfaringer og mødet med daværende sognefoged Hans Mikkelsen.
 Peter Hald slutter med vigtige begivenheder i Brædstrup 2016-17.
 Årsskrift forhandles til en særdeles overkommelig pris bl.a. i Superbrugsen Østbirk.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!