Bagom Sankt Hansaften på nettet

Bagom Sankt Hansaften på nettet
24. 06 2020
Sankt Hans Aften, tirsdag 23. juni, prøvede man noget nyt i Østbirk, da Borgerforeningen sendte båltale og fællessang på Internettet – for første gang i foreningens historie. Grunden var den at man ikke måtte være mere end 50 personer samlet da Coronaen stadig sætter sit grimme aftryk i samfundet.

Mandag aften, dagen før Skt. Hansaften, havde Østbirk Borgerforening bedt båltaler, musiker og sangerne om at stille op i en have på Præstemarken. Her blev de mødt af et Sankt Hansbål, dog ikke i vanlig størrelse, men dog med heksen på toppen. Medlem af Borgerforeningens bestyrelse Simon Dengsø stod for at optage de enkelte dele på video, så det kunne udsendes på Sankt Hans Aften.

Efter at alt var stillet op i haven og solen langsomt sank ned i vest under de flotte kornmarker, fik man aftalt hvordan optagelserne skulle komme i kassen. Man begyndte med at Borgerforeningens formand Kurt Hansen bød velkommen til kameraet og de få forsamlede i haven og lige efter gik sognepræst Lone Buhl Pedersen på og holdt sin fine båltale.

Kameramanden Simon fik nu stillet musiker og sangere op foran kameraet og fællessangen kunne begynde og Midsommervisen blev sunget i både den originale udgave og Shu-bi-duas version, og under for kameraet sange alle publikummerne med det bedste de havde lært. Man sang yderligere nogle sange for kameraet og til sidst lod Simon Dengsø kameraet filme gløderne i bålet og fik nogle fine stemningsbilleder med hjem, så det færdige program kunne redigeres.

Tirsdag aften klokken 19 mens mange af Østbirkborgere sad og nød en alternativ Sankt Hansaften hjemme i haverne med take away Sankts Hans-middag fra SuperBrugsen, kunne de på Facebook og YouTube se de fine optagelser som var optaget dagen forinden. Om man har kunne høre sang fra haverne i byen, må vi finde ud af på et andet tidspunkt.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook