Besøg Horsens Børnebondegård

Besøg Horsens Børnebondegård
17. 05 2018
Af Eigil Holm

Børn elsker dyr, holder af at se dem, lege med dem og være sammen med dem. På Horsens Børnebondegård kan børn komme tæt på dyrene. De kan se får og klappe lam, gedekid, kaniner og marsvin. Der er også svin, der pløjer jorden med snuden. Høns og gæs, flere slags duer og ænder er der også, og man kan se dem ganske tæt på.
 Naturforeningen for Horsens og Omegn arrangerer et besøg på børnebondegården. Bedsteforældre og børnebørn kan få en vældig oplevelse sammen, og det kan forældre og børn også. Børnebondegården blev oprettet 2012 med støtte på 5 millioner kr. fra det offentlig og et legat.
 Der er ca. 500 børnebondegårde i Holland, og de har meget stor søgning. Mange af dem ligger i de store byer. Byernes børn har ringe muligheder for at have med dyr at gøre, og hollænderne blev klar over, at det var en alvorlig mangel i børnenes liv. I mange årtusinde har mennesker været afhængige af dyr, først af hunden, der kunne hjælpe jægerne, senere i landbruget med dets dyrehold. Her var hunden også uundværlig, f.eks. til at styre fårene. Katten hjalp til at holde mus væk fra kornet og var på alle gårde.
 Da de fleste mennesker flyttede til byerne, fulgte kun hunde og katte med, og mange hjem havde slet ingen husdyr. Det gav mangel på samliv med dyr, men det kan afhjælpes med børnebondegårde. På Horsens Børnebondegård i Serridslev går dyrene i indhegninger. Dyrene må selv bestemme, om de vil lade børnene røre dem, og de kan trække sig udenfor børnenes rækkevidde. Kaniner og marsvin finder sig gerne i, at børnene tager dem op kæler med dem.
 På Naturforeningens tur er børn velkomne. Pris 30 kr. pr. deltager (også børn). Vi mødes søndag den 10. juni kl. 10 på Børnebondegården, Serridslevvej 41, Serridslev ca. 10 km fra Horsens. Vi bliver modtaget af lederen, Annette Hansen, der vil fortælle om Børnebondegården, hvorefter vi selv kan gå rundt mellem dyrene. Tag gerne mad og kaffe med. Tilmelding senest 8. juni til eigil.holm@pc.dk.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!