Betinget fængsel og bøde for kørsel i frakendelsestiden

Betinget fængsel og bøde for kørsel i frakendelsestiden
19. 12 2017

En 40-årig mand fra Horsens-området blev i går ved retten i Horsens idømt 4 måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste og en tillægsbøde på 12.000 kr. for i 11 tilfælde fra februar til marts 2017 at have kørt lastbil, til trods for at han var frakendt sit kørekort.

’Dommen i går blev fastsat som en fællesstraf sammen med en delvist betinget dom fra februar i år. Den 40-årige mand blev i februar idømt en fængselsstraf på 8 måneder, hvoraf de 2 måneder skulle afsones. De resterende 6 måneder blev gjort betinget på vilkår af udførelse af 120 timers samfundstjeneste,’ forklarer specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi og uddyber: ’Den 40-årige har udført sin samfundstjeneste fra dommen i februar, og samfundstjenesten tæller for 2/3 af straffen, så derfor var der 2 måneder tilbage, der blev taget med i dommen i går.’

Ved vurderingen af, om der ved straffens udmåling skulle lægges vægt på dommen fra februar, lagde retten vægt på, at der var tale om nye overtrædelser begået hurtigt efter dommen, og at alle overtrædelser var begået i erhverv med lastbiler.

Den 40-årige modtog dommen.

Fra Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Pernille Moesborg.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!