Billard er for alle i Hovedgård

Hos Hovedgård Og Omegns Billardklub er der aktivitet i klublokalerne hver dag
Hos Hovedgård Og Omegns Billardklub er der aktivitet i klublokalerne hver dag
Billard er for alle i Hovedgård
13. 07 2020
På stationspladsen i Hovedgård holder byen – ja hele egnens – billardklub til i egne lokaler. Selvom man godt kan bruge flere medlemmer, genlyder klublokalerne af den karakteristiske lyd af billard-ball ’er som rammer hinanden på alle ugens dage.

I klublokalerne hos Hovedgård Og Omegns Billardklub møder vi formanden Gert Ihler Pedersen samt 7 – 8 af klubbens medlemmer som er samlet til billard og socialt samvær. Lokalerne ligger i den gamle stationsbygning og på skiltet over indgangen står der billard, så skulle ingen være i tvivl.

Hovedgård Billardklub har ca. 20 medlemmer, der summer af aktivitet alle hverdage formiddag, eftermiddag og aften. Når man kommer ind i lokalerne, mærker man hurtigt hyggen og det er tydeligt at det sociale er meget vigtigt for klubbens medlemmer.

Hovedgård Billardklub blev etableret i 1986 og klubben nuværende formand Gert Ihler Pedersen har været medlem af klubben siden begyndelsen.

Det er en nøgleklub

Klubben er en nøgleklub hvilket betyder at man efter medskab kan få udleveret en nøgle til lokalerne, så man kan komme ind og spiller eller træne når man har lyst. De første tre måneder medlemskab er gratis så man kan prøve om sporten er noget for en og medlemmerne betaler 350 kroner i kontingent pr. halvår og Gert Ihler Pedersen fortæller:

- Fordelen ved at være en nøgleklub er at man kan komme og træne nogle stykker sammen, eller alene når lokalerne er ledige. For at få nøglen udleveret skal man være medlem og betale et mindre depositum for nøglen.

Klubkontingentet dækker blandt andet foreningens julefrokost og en af de tunge omkostninger er ny klæder (dug) til billardbordene.

- Vi er flest pensionister og efterlønnere, og de spiller alle oldboys, da de er over 50 år. Vi kan godt bruge nye medlemmer så gennemsnitsalderen kan falde lidt, griner Gert Ihler Pedersen.

Alle kan spille mod alle

Billard er en demokratisk sport og alle kan spille mod alle uanset talent og niveau. Ligesom i golfsporten er alle, i de lavere rækker, udstyret med et spillehandicap, som man får givet ved en prøvekamp. Handicap-tallet fortæller hvor mange point man skal spille til, det kalder man også for distancen, førend man er færdig.

De erfarne og rutinerede medlemmer deler meget gerne ud af deres viden, og giver tips og tricks til ny mere uerfarne medlemmer som prøver at spille på professionelle borde for første gang.

- Mange har prøvet at spille på hjemme-billardborde som er mindre end dem vi spiller på og når man først har spillet på et ”rigtigt” billardbord, så vil man ikke tilbage og spille på de små igen, konstaterer Gert Ihler Pedersen.

Kvinderne er også velkommen i klubben

Lige i øjeblikket har Hovedgård Billardklub kun et kvindeligt medlem og formanden opfordrer kvinder som har lyst til at prøve sport til at møde op i lokalerne:

- Vi vil gerne have flere kvindelige medlemmer. I andre klubber er antallet højt som for eksempel i Børkop og Kolding har de en del kvinder blandt medlemmerne… som også er i vores alder og som spiller turnering.

Turneringer i vinterhalvåret

I den kommende vinterturnering er der otte hold i hver gruppe med i Old Boys-rækken hvor Hovedgård Billardklub også stiller op. Det er stadig meget socialt ved turneringen, da alle spillerne mødes inden kampene til rundstykker og morgenkaffe.

- Her hygger vi sammen, alle spillerne, mens vi er ”venner”. Så går det hele i gang og vi spiller billard… når det er slut får vi igen noget at spise inden vi kører hjem. Som formanden hos Juelsminde Billardklub sagde en gang: De der oldboys-spillere er ligeglade med om de taber eller ej. Det betegner meget godt hvordan ånden er i billardklubberne, fortæller formand Gert Ihler Pedersen.

Få omkostninger til sporten og masser af hygge

Billardspillerne har ikke mange omkostninger til spilledragt eller udstyr. Som medlem kan man låne billardkø af klubben, medmindre man selv vil investere i egen kø. Det eneste der kræves, når man spiller turnering, er en hvid t-shirt eller hvid skjorte, så omkostningerne er minimale for medlemmerne.

Fra et af de nye medlemmer lyder det: Jeg er en af nybegynderne og er kommet her i en halv års tid og det gode ved at komme her er det sociale. Det er nogle hyggelige gutter i klubben og man kommer til at kende nogle nye mennesker. Alle er meget hjælpsomme og man føler sig velkommen.

Medlemmerne kommer fra hele oplandet

Klubbens medlemmer kommer fra Hovedgård, Tvingstrup, Gedved, Gjessing og Horsens. Man er glade for at medlemmerne vælger at køre lidt længere for at være med i Hovedgård Billardklub og Gert Ihler Pedersen runder af:

- Der er medlemmer som gerne kører langt for at spille billard hos os, fordi vi har ry for at være en god og hyggelig klub. Vi ved at der er blevet bygget mange nye boliger i Hovedgård og vi er sikker på, at der må være nogen som gerne ville spille billard, men at de måske ikke ved at vi har en klub i byen?

Selvom mange holder sommerferie i disse uger, har Hovedgård Billardklub åbent for både nye og gamle medlemmer.

Hvis man er interesseret i at prøve kræfter med sporten, kan man møde op mandag eller fredag formiddag mellem klokken 9 – 11 og hilse på Gert og medlemmerne i klublokalerne som ligger på Stationsvej 3 i Hovedgård, i de gamle stationsbygninger eller kontakte klubbens formand Gert Ihler Pedersen på telefon 86531387 eller mobil 20449887.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook