Blå Kattrup præsenterer verdensstjerne

Blå Kattrup præsenterer verdensstjerne
03. 08 2018

Kattrup har slået sit navn godt og grundig fast i bluesmiljøet, ingen tvivl om det. BluesHouse i Kattrup har allerede 10 år på bagen og har afholdt mange blueskoncerter med store danske og udenlandske navne gennem årene, hovedsaligt i Kattrup forsamlingshus. I år har foreningen i samarbejde med Provstegården B&B lagt op til den store havefest, når man slår dørene op tolv timers bluesfestival på Elbjergvej 36 i Kattrup i nogle meget smukke rammer.
 Dagens program har fem navne på plakaten og rækkefølgen er ikke fastlagt endnu. Dagens hovednavn er Chris O´Leary Band (USA) som er fløjet direkte ind til Danmark og kun spiller denne ene koncert i landet. For hardcore bluesfans er denne koncert et must man ikke må gå glip af. Chris O´Leary er ikke en hr. Hvem som helst, han har spillet med blandt andet The Fabulous Thunderbirds, Jeff Healey, Albert Lee og Dan Aykroyd fra The Blues Brothers. Vi har ikke selv set Chris´ kaminhylde, men med alle de priser han har vundet gennem tiden, er der sikkert ikke mere ledig plads på den længere og reolerne må også være taget brug nu.
 Fra Storbritannien kommer Ansley Lister Band som indtager en sikker førerposition indenfor genoplivelsen af britisk blues. Ansley begyndte at spille guitar som 8-årig og lavede første koncert på en pub som 13-årig og har indtil videre solgt næsten 90.000 album. Som ung var hans guitarhelte Peter Green, Albert King, Clapton og Kossoff, men de forblev ikke kun hans helte, også hans læremestre. På trods af sin relative unge alder, født i 1976, har Ansley turneret med Walter Trout, John Mayall og Robert Cray.
 De øvrige bands kommer fra Danmark og foreningen præsenterer en dansk blueskæmpe; Ole Frimer. Han stiller ikke op med sit sædvanlige orkester, men med et hold sammensat til netop denne lejlighed og de kalder sig for Ole Frimer & The Surprice Backing. Ole er en mand som kun leverer den ypperste kvalitet og selvom vi ikke ved hvem han inviterer med, kan vi allerede garantere en overraskelse eller to, når Ole Frimer og vennerne transformerer Kattrup til Kingsville i Texas, når de åbner for den sveddryppende og ekvilibristiske Texasblues.
 Marc Rune kom ind på danske bluesscene uden at nogen helt vidste hvorfra. Han står i spidsen når Big Creek Slim Trio spiller blues fra den gamle sorte skole, som man oprindeligt spillede den i de amerikanske sydstater. Musikken, Delta-blues, er helt nøgen, enkel og skåret ind til benet og går lige hjertekulen, det er blues som vor oldefar spillede den!
 Sidste navn på plakaten er danske Big O & The BlueQuarters, som disker op med West Coast- og Chigagoblues og deres swingende ”jump”-blues får alle op af stolene da det er umuligt at sidde stille når musikken går i gang. Bandets fem medlemmer har lært hinanden at kende, gennem bluesmiljøet og jamsessions i Østjylland, og de har masser koncerter bag sig fra spillestederne og festivalerne.
 Arrangementet er blevet gjort økonomisk muligt gennem crowdfunding, sponsorater og støtte fra Horsens kommune. Arrangementer foregår lørdag 8. september fra kl. 12.00. Billetprisen er kr. 250,- ved køb online hos Yourticket.dk, hos kiosken Stoppestedet i Hovedgård og HiFi-klubben i Horsens. Man kan også købe billetten i døren på selve dagen til kr. 300. Der er mulighed for at købe mad og drikke i den gamle have hele dagen, og få ørene fyldt med væg-til-væg-blues i et helt halvt døgn til samme pris som en vinylplade koster nu om stunder!
Kildall