Bliv klogere på cirkulært byggeri

Bliv klogere på cirkulært byggeri
12. 01 2019
Konference på Horsens Rådhus sætter fokus på, hvordan bæredygtighed kan tænkes ind i byggebranchen. Tirsdag den 15. januar 2019 samles midtjyske håndværkere, entreprenører, rådgivere og andre virksomheder fra byggebranchen til en konference om cirkulært byggeri.

Konferencen afholdes på Horsens Rådhus, hvor deltagerne får en dag fyldt med indspark om cirkulær økonomi samt indblik i, hvordan forskellige virksomheder i dag tilbyder cirkulære byggeløsninger til byggeprojekter. Samtidig løfter Horsens Kommune sløret for tankerne bag det kommende bevægelsesbørnehus, der bliver bygget efter cirkulære principper.

"Flere og flere vil gerne bo i byerne, og det betyder, at vi skal være opmærksomme på, hvordan vi bruger vores ressourcer, når vi udbygger eller bygger om i byerne. I Horsens Kommune vil vi være med til at gå forrest inden for cirkulær økonomi, og derfor tænker vi cirkulære principper ind i nybyggeriet af daginstitutionen og multihallen", siger Lone Ørsted, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Horsens Kommune.

Et af principperne i at bygge cirkulært er f.eks. at bruge byggematerialer, der sikrer et sundt klima, og som kan skilles ad og genanvendes på nye måder om mange år.

"Vi vil gerne tage ansvar for vores næste generationer og arbejder derfor med at tænke cirkulære principper ind i byggeriet. Det kan gøres på mange måder f.eks. i design, udendørsarealer eller selve udførelsen af byggeriet", siger Paw Amdisen, næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget i Horsens Kommune.

Forskellige indspark

Konferencen varer fra kl. 9.30-14 og byder på en række forskellige oplæg:

- Velkomst og oplæg v. Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune
- Cirkulær økonomi i byggeriet v. Marie Beyer Skydt, forretningsudvikler i Lendager Group
- Bæredygtigt børnehus v. Tanja Nyborg, direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune
- Proces og byggeri af det bæredygtige børnehus v. Suna Cenholt, bygherrerådgiver og partner i Pluskontoret

Efter frokost vil der være en markedsplads, hvor deltagerne kan se og stille spørgsmål til forskellige cirkulære byggeløsninger.

Forventningen er, at den nye institution og multihal kan tages i brug sommeren 2021.

Konferencen er arrangeret i samarbejde mellem Circularity City, CLEAN, VIA University College og Horsens Kommune. Circularity City er et projekt, der skal booste udbud og efterspørgsel af cirkulære løsninger i byggebranchen.