Børns Tanter inviterer til strikkecafé

Nørkleholdet fra venstre: Margith Henriksen, Vika Christensen, Tove Kristensen, Lis Stouby, Inge Hansen og Dorte Strunge, stående.
Nørkleholdet fra venstre: Margith Henriksen, Vika Christensen, Tove Kristensen, Lis Stouby, Inge Hansen og Dorte Strunge, stående.
Børns Tanter inviterer til strikkecafé
12. 06 2017

Børns tanter er en gruppe kvinder, der strikker/hækler bomuldskarklude, hvor hele beløbet går til Børns Vilkårs.
 - Idéen opstod da stifteren Carina Buurskov Kristensen valgte at ønske sig bidrag til Børns Vilkår i forbindelse med sin fødselsdag. Hendes svigerinde Thinna Aniella Michelsen, fandt ideen så interessant, at disse to driftige kvinder startede gruppen Børns tanter, fortæller Aktivitetsmedarbejder Dorte Strunge, Egebakken.
 - Selvom Børns Tanter ikke har eksisteret så længe, kunne gruppen alligevel sende lidt mere end kr. 20.000,- til Børns Vilkår sidste år. Og allerede i år er er solgt karklude for over 10.000 kr. hver karklud sælges for 50,-kr./stk.
 Moderorganisationen har til huse i Egedal Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis, men nu er der også kommet to afdelinger i Jylland, en i Skanderborg, som holder til på Skanderborg Bibliotek og i Horsens, som holder til på Egebakkens Aktivitetscenter.
 Idéen til Horsens afdelingen fik Aktivitetsmedarbejder Dorte Strunge, efter at have læst om gruppen på Facebook. Dorte Strunge søgte om optagelse i gruppen og bad om at måtte starte en afdeling i Horsens. Der behøver ikke altid være så langt fra tanke til handling, Dorte Strunge er nu ”overtante” og involverede straks ”Nørkleholdet” på Egebakken som strikketanter, og inden længe kom flere forbi Aktivitetscentret og spurgte om de kunne hjælpe til. Tanterne i Horsens har allerede sendt mere end 100 karklude til ”moderafdelingen” for at blive gjort klar med banderoler med sjove tekster.
 Såsom ”God karma klud”, ”Du er sød klud”, ” Verdens dejligste kæreste klud”.
 Tanterne finansiere selv garnet eller modtager garndonationer fra såvel private som firmaer. Garnet fordeles mellem tanterne, men da moderafdelingen ligger på Sjælland, har Horsens tanterne mest selv finansieret garn og men også strikket en portion doneret garn op.
 Er der blandt læserne nogle, som har lyst til at donere garn og porto, tages der mod med taknemlighed. Der bruges kun 100% bomuldsgarn.
 Afdelingen i Horsens mødes på Egebakkens Aktivitets Center hver onsdag fra 13-16, dog holder de sommerferie lige nu indtil den 6. september, men der bliver til stadighed afleveret nye strikkede karklude hos Aktivitetsmedarbejder Dorte Strunge. Har man lyst til at være med, behøver blot møde op fra onsdag den 6. september kl. 13.00 på Egebakken i Egebjerg, med sit 100% bomuldsgarn og strikkepinde/hæklenål og deltage. Man kan også vælge at strikke/hækle hjemmefra og aflevere kludene til Dorte Strunge på Aktivitetscentret. Karkludene skal have målene 28x28 cm.
 På Facebook gruppen ” Netværks Børns tanter” kan der søges om evt. optagelse.

Hør om Børns Tanter på søndag
En af stifterne fra Børns Tanter, Thinna Aniella Michelsen kommer en tur til Egebakken på søndag den 18. juni fra kl. 13-15.
 - Vi mødes i Cafeen og alle er velkommen til at kikke forbi til en kop kaffe og småkage og høre lidt om Børns Tanter’s arbejde og filosofi, siger Dorte Strunge.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!