Bryllup i Kirken i denne Coronatid?



(Arkivfoto)

Af Sognepræst Lone Buhl Pedersen

I disse måneder aflyser næsten alle par deres kirkebryllupper. Mange udskyder brylluppet til om et år eller to. For rigtig mange par tænker, at et Kirkebryllup hertil hører den helt store kjole, der fine habit og gerne mange gæster. Et Kirkebryllup, at her skal ens gamle far føre bruden op ad Kirkegulvet og brudepiger kaste rosenblade foran bruden.

Det er så fint – det er så skønt med disse bryllupper - men ved du godt, at du også kan blive gift i Kirken i helt almindeligt tøj? Ved du godt, at du kan blive gift i kirken en tirsdag eller fredag?

Ved du godt, at du kan blive gift i Kirken også selvom, der ikke er en masse gæster?

Ved du godt, at du kan blive gift i kirken – blot I er to voksne, der vil sige ja til hinanden – og at I fra Kommunen har en prøvelsesattest, der godtgør, at det juridisk er i orden, at præsten vier jer? (Og så skal der være to vidner – men hertil hjælper personalet gerne).

At være præst i Kirken til en vielse, hvor blot brudeparret og deres to vidner er til stede – er for mig som præst så fint og glædeligt på alle måder. Et sådant bryllup i Kirken er lige så rigtig – som det bryllup med de mange gæster.

Ved du godt, at hvis det er foregået på denne måde, hvor man til Kirkebrylluppet blot har været brudeparret og de to vidner - ja så kan man jo så fint måske året efter – eller to år efter have et bryllup i Kirken, hvor man er iklædt det helt store skrud. Hvor far fører sin datter op. Hvor der er masser af gæster og fællessang. Brudepiger, der kaster rosenblade.

Kirken er der til vores glædelige begivenheder. Kirken og personalet er altid klar til at se jer i kirken til bryllup – og det gælder bestemt også når bruden og gommen er de samme som stod sammen foran alteret tidligere.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024