Camilla Søgaard er ny verdensmester i mountainbike-orientering

Camilla Søgaard er ny verdensmester i mountainbike-orientering
Camilla Søgaard er ny verdensmester i mountainbike-orientering
Camilla Søgaard er ny verdensmester i mountainbike-orientering
17. 08 2018
Camilla Søgaard fra Horsens Orienteringsklub vandt guld på massestarten i mountainbike-orientering ved VM i MTBO, der blev afholdt fra 7. til 12. august i det kuperede terræn omkring Zwettl i Østrig.

Massestarten er en af de lange distancer i MTBO, og den er blandt Camillas favoritdiscipliner. Dameeliten skulle køre 18,8 km med 490 meters stigning i et teknisk meget svært terræn. Camilla har tidligere vist, at hun kan køre hurtigere end de fleste, når hun holder fokus på vejvalgene.

-Jeg vidste, at det var ekstremt vigtigt at holde god kortkontakt og ind imellem stoppe helt op for at få 100 % styr på vejvalget, sagde Camilla Søgaard.

Løbet var opdelt i tre nogenlunde lige lange sløjfer med tre forskellige kort. Der var passage af stævnepladsen i forbindelse med, at kortene skulle skiftes rundt. Camilla gav sig fra starten tid til at komme godt ind på kortet, få føling med terrænet og tage de rette vejvalg. Efter første sløjfe kørte Camilla sammen med en mindre gruppe, som kørte lige efter de førende ryttere. Efter 2. sløjfe havde hun fået et hul på ca. et minut til den nærmeste konkurrent. Hele den sidste sløjfe kørte Camilla uden at have kontakt til nogen af de andre konkurrenter. Camilla var derfor helt uvidende om hendes placering, da hun kom i mål. Russeren Olga Shipolova Vinogradova, som tidligere har vundet flere europa- og verdensmesterskaber, kom dog i mål ca. 40 sekunder foran Camilla, men det viste sig, at hun havde kørt i forbudt område, så hun blev diskvalificeret, og Camilla vandt guld.

Camilla kørte et stort set fejlfrit løb, og planen viste sig at være yderst holdbar. Camilla vandt i tiden 1:17:42 med en sejrmargin på mere end 1 minut til Martina Tichovska fra Tjekkiet.

-Det er alt for vildt og en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg havde først regnet med, at det var en mulighed næster år, når der er VM i Danmark. Det er super dejligt at det lykkedes allerede her i Østrig.

Sølvmedalje i sprint
Camilla vandt sidste år sølv på sprintdistancen ved EM i Frankrig. Den sidste dag ved VM skulle der køres sprint i et fladt byterræn i den lille by Allentsteig-Kaufholz. Dette passede tilsyneladende også Camilla godt. Det lykkedes nemlig for hende at køre sig til en delt andenplads og dermed en sølvmedalje. Camilla kom ind i akkurat samme tid som Martina Tichovska fra Tjekkiet, der dagen forinden var blev verdensmester på langdistancen. For Camilla Søgaard var det oprejsning fra langdistancen, hvor et dårligt vejvalg sidst i løbet kostede hende en medaljeplacering.

Hædret ved reception
Onsdag den 29. august fejrer Horsens Orienteringsklub ved en reception klubbens nykårede verdensmester Camilla Søgaard. Det vil være muligt for de fremmødte at høre og se Camilla gennemgå guldløbet på massestartbanen på storskærm. Via GPS-tracking vil man kunne se og følge de bedste rytteres vejvalg på kortene.

Camillas mange timers træning gennem årene har i år for alvor båret frugt ved dette års VM. Hun har tidligere vundet syv EM- og VM-medaljer, deriblandt en sølv- og en bronzemedalje ved VM. Sidste år blev broderen Rasmus Søgaard både europa- og verdensmester på langdistancen. Det bliver spændende at følge de to og se, om de begge kan gentage succesen, når Danmark næste sommer afholder VM i MTBO ved Viborg.