Camilla Søgaard vinder EM-guld og -sølv i mountainbike-orientering

Camilla Søgaard vinder EM-guld og -sølv i mountainbike-orientering
11. 06 2019
Camilla Søgaard har i pinsen kørt mountainbike-orientering ved EM i Wroclaw i Polen. Camilla vandt guld på massestarten og sølv på sprinten.

På forhånd var der store forhåbninger til Camilla Søgaard fra Horsens Orienteringsklub. Hun har været rigtig godt kørende ved forskellige danske løb i mountainbike-orientering i foråret. Herudover har hun for nylig vundet mountainbikens kongedistance − maratondistancen på 75 km. Camilla Søgaard er derudover regerende verdensmester i mountainbike-orienteringens massestart.

EM i massestart blev kørt mandag d. 10. juni i et moderat kuperet terræn med et veludviklet stinet, hvor kørbarheden vekslede mellem rigtig god og ’skrækkelig’ – arrangørens ordvalg! Så det var særligt vigtigt at holde en god kortkontakt, og der skulle virkelig vurderes på stiernes kørbarhed. I dameklassen var distancen på 19,8 km med 350 højdemeter.

Camilla lagde sig i vanlig stil lige fra starten op i front og trak en gruppe ryttere med, som kom samlet forbi den første radiopost efter 6 minutter. Herefter havde arrangørerne indlagt sløjfer, så rytterne blev spredt, men Camilla slækkede ikke på tempoet.  Camilla laver et rigtig godt løb, og føler selv, at hun er godt med og har styr på orienteringen, indtil hun når til post 10, hvor der er en masse opkørte spor i området. Hun tager et forkert vejvalg, hvorved hun mister ca. 3 minutter. Hun fortsætter dog ufortrødent og tænker kun på at give den maks. gas for at indhente det tabte. Camilla kommer i mål som vinder med et forspring på 2:22 til Claire Dallimore fra England og 2:31 foran Ingrid Stengard fra Finland, der kommer ind som nr. 3.

Sølv til Camilla på sprinten

Søndag d. 9. juni var der sprint på programmet. Et intensivt løb på 8,2 km. for damerne i et fladt skov-/park- og byområde. Et spændende og afvekslende område, hvor det var lykkedes arrangørerne at lave et fint og udfordrende løb.

Camilla starter som en af de sidste og synes selv, at hun har et fornuftigt løb. Hun er dog lidt på bagkant med orienteringen, og det gør, at hun får lavet 3 små vejvalgsfejl undervejs. Camilla vinder sølv med ca. 1 minut op til vinderen Veronika Kubinova fra Tjekkiet.

God opladning til VM i Viborg i uge 31

Camilla Søgaard har dermed fået den bedste optakt til VM i mountainbike-orientering, der afholdes i Danmark med udgangspunkt i Viborg fra søndag den 28. juli og frem til lørdag den 3. august.