Capa Single Vineyard

Capa Single Vineyard
16. 05 2017
Vinen ”I glasset” kommer denne gang fra Spanien, fra huset Hammeken Cellars og er lavet af danske David Tofterup

Capa Collectionen er en god måde at opleve nye vine på. Vindrue sorten som primært benyttes til denne vin, kommer fra de højtbeliggende sletter i Castilla la Mancha, kendt som den spanske slette. Klimaet er kontinentalt, hvilket betyder, at vinmarkerne udsættes for kolde vintre med frost. Om sommeren udsættes markerne for megen varme og tørre forhold med meget lidt nedbør, der sikrer en koncentreret moden frugt.
 Vindruerne blev høstet på det optimale tidspunkt af modenhed i anden halvdel af september og i begyndelsen af oktober. Vinen blev vinificeret med en kold maceration ved 5 grader i 48 timer, derefter temperaturstyret fermentering ved 24-28 grader i rustfri ståltanke. Til sidst, inden vinen kom på flaske, var den 6 måneder på franske egetræsfade.
 Vinen er lavet på Tempranillo-druen fra 30 år gamle ”busk-vinstokke”. Det har givet en ren og lækker duft af sorte kirsebær og blåbærmarmelade. Disse noter følger med over i smagen sammen med et strejf af vanilje, mælkechokolade og ristede kaffebønner. En tør og fyldig vin med modne fløjlsagtige tanniner og en god lang eftersmag. Anbefales til rød kød, vildt, lam og modne oste.

Lidt anmeldertekster:
Årgang 2015 er d. 6/7 2017 anmeldt ved kr. 299,- for 6 flasker hos Vinavisen.dk:” En dejlig karakterfuld rødvin, der har noter af mørk aromatisk te i duften og en smag med ryggrad, god frugt, krydrede urter og et tilpas bid tanniner. Tilbudsprisen er yderst attraktiv”.
 Nanna Wad, uddannet sommelier: ”Hvis denne vin var en mand, ville det være en stor bamsefar. Den er blød og rund men maskulin og behagelig. Den smager af en masse skovbær, mørk chokolade og en pæn portion vanilje. Det er den tydelige egetræsfadlagring, der giver både sødme, tyngde og de bløde former. En lækker og charmerende rødvin der er meget nem at drikke, og den er også glimrende som madledsager. Tænk særligt ragout, gryderetter, svinekoteletter og burgere, vinen kan godt klare den søde ketchup.”

Hammeken Cellars
Firmaet er en spansk vingård, som laver moderne spanske vine og er veletableret i den globale vinindustri og har været det siden 1996. Udgangspunktet i vingården er, at man altid tager udgangspunkt  i de druesorter som har dybe rødder i Spaniens historie, hvor hver vinsort kan fortælle en meget unik historie om Spanien. Men det må på ingen måde forveksles med den traditionelle spanske vinprofil, da de repræsenterer en hel ny ungdommelig tilgang til vinproduktionen.
 Hammeken Cellars er en dynamisk vingård bestående af et entusiastisk og erfaren team med 21 fagfolk.

David Tofterup
Head Winemaker

David er født i 1975 i Esbjerg. I en alder af 15 år flyttede David med sin familie til Costa del Sol i Spanien, og det var her, at hans interesse for det spanske sprog, kultur, gastronomi og vin tog form.
 Hans interesse for vine var imidlertid ikke kun begrænset til forbruget, men snarere inden for kunst og teknik til vinfremstilling. Han flyttede tilbage til København på egen hånd i en alder af 18 år. Han graduerede fra Handelshøjskolen i København i 1995. I 1998 modtog han Keller Masterbetegnelsen i Danmark og startede på sine eventyr, der rejste rundt i vinverdenen. Han har arbejdet som assisterende vinproducent på prestigefyldte vingårde i hele verden, herunder Mont Marcal, Château Lestage-Simon, Vina Tarapacá, Foley Estates og Lincourt Vineyards og en kort oplevelse med Kumala i Sydafrika.
 David Tofterup kom til Hammeken i 2001, hvor han fik titel og hovedansvar for vinproduktionen, han begyndte straks at opbygge sit team af vinproducenter og at skabe firmaets prisvindende vinsamlinger: Montgó, Flor del Montgó, Vina Altamar og Aventino samt højt anerkendte single labels som Tosalet og Creencia. I 2016 blev David udnævnt til BACO´S Winemaker of the Year af sine anerkendte kolleger i UEC(Union Espanola de Catadores).
Davids erfaring og internationale rejser og eventyrlystne kreativitet er grundlaget for hans succes. Efter at have deltaget og arbejdet med både New World og Old World vine samt internationale og nationale druesorter har han fået førstehåndsviden om vinens sårbarhed og de forskellige effekter klima, jord og omsorg har på slutresultatet.
 Hans sammensmeltning af stilarter gør opmærksom på indfødte spanske druesorter; Gamle, ikke-graftede vinmarker – lavt producerende vinstokke blandet sammen med den saftige moderne frugtagtige kraft. Hans moderne spanske vinstil har vækket markedet til en ny spansk, et mere konkurrencedygtig Spanien, og vigtigst af alt et mere behageligt Spanien.
 SuperBrugserne i Østbirk og Gedved sælger Capa Single Vineyard 2015 resten af måneden for 49,95, normalpris er 99,95.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!