Cykleløb for udsatte børn kommer hjem

Cykleløb for udsatte børn kommer hjem
15. 06 2018
Torsdag den 21. juni får Hans Søgaard og BROEN Horsens besøg af et cykelløb, som kører landet rundt for at samle penge ind til den forening, som Hans stiftede for mere end 15 år siden

Hans Søgaard oprettede foreningen Broen Horsens i 2002, da hans datter fortalte ham, at der i lokalområdet var mange familier, som ikke havde de økonomiske eller sociale forudsætninger til at sikre, at deres børn blev en del af byens fritidstilbud.
 Siden begyndelsen er Broen i 2018 vokset til at være en landsdækkende organisation med 27 lokalforeninger, som hjælper i alt ca. 4.800 børn i hele landet. Foreningen har på landsplan opbygget et godt ry for en solid og troværdig indsats, der både er nået ind på borgmesterkontorer og til Christiansborg og de store fonde, som har troet på og støttet foreningens arbejde gennem alle årene.
At Broen har haft vokseværk understreger, at der over hele landet er behov for at give børn i udsatte familier en hjælpende hånd.
 ”Broen Horsens alene støttede sidste år over 550 børn, og vi har et rigtig godt samarbejde med Horsens Kommune, som kommer til udtryk både omkring koordinering af indsatsen og et økonomisk tilskud.” siger Hans Søgaard.

Broen Danmark Rundt
Initiativtagerne til Broen Danmark Rundt er erhvervsmanden Flemming Bøgely og Christiansborgpolitikeren Kristian Thulesen-Dahl. Velgørenhedsløbet afholdes for andet år i træk, og feltet forventer i år at samle flere penge ind end sidste års 375.000 kroner
 ”Både for Broen Horsens og mig personligt betyder det noget helt særligt, at cykelløbet Broen Danmark Rundt besøger Horsens på turen fra Helsingør til Skagen” siger Hans Søgaard.

Kendte som ukendte danskere sadler op
På cykelholdet er blandt andet de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) samt Jacob Mark, gruppeformand i SF, Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og flere byrådspolitikere fra hele landet. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle fra forenings- og erhvervsliv, der er klar til at trampe i pedalerne for en god sag. Løbets hovedsponsorer er Blue Idea og energiselskabet OK, hvor sidstnævnte i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.
 Feltet ankommer til Horsens Rådhus den 21. juni ca. 9.30, hvor Broen Horsens tager i mod rytterne.
 ”Det en stor glæde for mig at kunne tage imod den flok cykelryttere, som har valgt at bruge en uge af deres travle tid på at cykle opmærksomhed og penge ind til den indsats, som jeg har brændt for i nu mere end 15 år” slutter Hans Søgaard.