Daghjem holder åbent for borgere med et særligt behov

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Daghjem holder åbent for borgere med et særligt behov
18. 03 2020
Horsens Kommune har lukket så mange daghjemspladser som muligt, mens der stadig er åbent nogle få steder til borgere, der er blevet vurderet til at have et særligt behov.

I forsøget på at minimere risikoen for coronasmitte, har kommunen lukket langt størstedelen af de daghjemspladser, der normalt er til rådighed.

Cirka 10 procent af daghjemspladserne er stadig åbne. Det er de, fordi det er vurderet, at der er nogle borgere, som har et særligt behov for at kunne komme afsted på daghjem.

Daghjemsgæsterne er fordelt på flere centre, så færrest muligt samles for at sikre både borgerne og personalet.

- Det er på baggrund af en faglig vurdering, at vi har besluttet, at der hos nogle af vores borgere er et behov for, at vi kan bevare et daghjemstilbud, siger borgmester Peter Sørensen.

De steder, hvor der fortsat er åbent, har kommunen naturligvis intensiveret rengøringen, så hygiejnen på stederne følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

- Som udgangspunkt lukker vi mest muligt ned, og jeg har fuld forståelse for, at nogen kan føle, der er forskel på serviceniveauet til borgerne. Men jeg håber på, at der er tillid til, at vi ud fra løbende faglige vurderinger tager de beslutninger, der skal tages. Og det, vi har gjort nu, er at minimere antallet af daghjemsgæster mest muligt, siger Peter Sørensen.

Der er sendt brev til alle brugerne af kommunens daghjem, og mens daghjemmene har lukket, vil de borgere, der ikke kan komme afsted få hjælp i hjemmet af hjemmeplejen.