Dannebrog landede i Gudruns have

Dannebrog landede i Gudruns have
16. 06 2019
I Tåning havde man besluttet sig for, i stil med mange andre steder i landet, at fejre Dannebrogs 800-års fødselsdag. Taaning Jazzklub som stod bag invitationen, havde samlet næsten 70 gæster i den gamle have og inviteret Anders Errboe til at stå for løjerne.

Det danske sommervejr har i de sidste uger vist sig fra sin våde side, hvilket er godt for afgrøder og grundvandet, men når man samler 70 gæster i haven til 800-års fødselsdagsfest, giver det nogle praktiske udfordringer som ”formand” for Taaning Jazz Festival kunne berette:

- Vi havde forberedt os på regnet og havde allerede stillet ekstra borde og stole op indendørs og var klar over at det ville blive trangt hvis alle tilmeldte dukkede op. Men Anders Errboe fik os overtalt til at blive udendørs i det store telt, da han synes bedst om at optræde udendørs. Der blev omdelt sanghæfter og ved hjælp af fællessangen blev alle rystet godt sammen, og glemte hurtigt nedbøren.

Anders Errboe er af mange kendt som en af de markante musikere i Østjysk Musikforsyning og han havde taget nogle musikervenner med til Gudruns Have i Tåning, hvor manden på trækbasunen også er et kendt ansigt, nemlig Botha Christensen fra Arosia. Kvartetten underholdt med let jazzmusik mens gæsterne fik deres lækre frokost under teltdugen.

Amatørhistoriker i rød og hvidt

Da klokken nærmede sig fjorten holdt regnen op og amatørhistoriker Anders Errboe, som i dagens anledning var iført rød-hvidt jakkesæt, fortalte gæsterne om dagens 800-års fødselar; Dannebrog. På vanlig underfundig og stærkt humoristiske facon fik gæsterne historien om Estland, Valdemar 2. Sejr og ærkebiskop Anders Sunesen. Udover Anders Errboes flotte jakkesæt var der pyntet flot op med Dannebrogsflag i haven og inde i teltet og efter Hr. Errboes forelæsning landede Dannebrog igen, i overført betydning, i en smuk have i bakkerne ved Tåning.

Gæsterne havde en hyggelig eftermiddag i Gudruns Have og nød både musikken, maden og hinandens selskab i fulde drag, og de glæder sig allerede til dørene bliver slået op igen på Tåningvej til årets udgave Taaning Jazz Festival søndag 4. august.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook