Dario Campeotto i Østbirk kirke

Dario Campeotto i Østbirk kirke var i hopla. Foto: Jørn Kildall
Dario Campeotto i Østbirk kirke var i hopla. Foto: Jørn Kildall
Dario Campeotto i Østbirk kirke
09. 09 2020
“Han kan godt nok stadig synge”, røg det ud af en begejstret tilhører til koncerten med Dario Campeotto i Østbirk kirke tirsdag aften.

Af Peter Hansen Tast

Trods sin alder var Dario i hopla og fortalte sjove historier imellem sangene; historier om, hvordan hans forældre var sendt til Danmark i et toårigt vikariat i 1929 for at forhandle Fiat biler, men var blevet hængende her i hele 35 år.

“I Danmark er jeg født“, sang Dario med rette, for han blev netop født i Danmark 1939 og havde sidste 60-års jubilæum som sanger og 80-års fødselsdag.

Så det var en erfaren herre, Østbirk kirke fik besøg af, men også en levende og oplagt sanger, der pludselig under koncerten opdagede, at ingen ringere end Mickael Winckler, Gustav Wincklers søn, befandt sig blandt publikum, hvilket udløste flere muntre anekdoter fra sangerens lange liv i showbiz.

Med sig havde Dario den meget dygtige og velspillende Martin Schack jazztrio, der ud over Martin Schack på flygel talte Torben Bøtker Bjørnskov på kontrabas og Janus Templeton på trommer.