Den fjerde Hovedgårdbog er i handelen

Den fjerde Hovedgårdbog er i handelen
20. 11 2017
Hovedgård - byen omkring skoven er bygget op efter samme model som de foregående 3 bøger

- Der er gået nogle år siden bog 3 blev udgivet, men vi har ikke ligget brak, det skal I endelig ikke tro, vi har været samlet flere gange hvert eneste år, vi har holdt gryden i kog, og vi har snakket om hvad der kunne være interessant at læse om. Der har været taget tilløb, sagde Jens Jakob Jakobsen på Hovedgård Bibliotek lørdag formiddag ved receptionen i anledning af udgivelse af den fjerde Hovedgårdbog i rækken - Hovedgård - byen omkring skoven, et digert værk på 180 sider.
 - Nu er det så dagen, hvor den er kommet en større bog end de tidligere. Tak til alle de involverede og sponsorer.
 Forsiden af bogen er præget af et foto taget Anders Boll, der har fotograferet Hovedgård fra luften, hvilket afstedkom søde tillægsord fra formanden.
 - Else Vang Jessen har trukket det helt store læs, med at sortere forslagene, hun har interviewet folk og fået dem til at åbne sig, hun har samlet oplysningerne til historie, skrevet og redigeret og haft den redaktionelle side, var nogle af ordene fra Jens Jakob Jakobsen inden overrækkelsen af en erkendighed og ordet blev videregivet til Else Vang Jessen.
 - Det er ikke bare en bogudgivelse, det er også 10 års jubilæum, sagde Else Vang Jessen.
 - Dengang blev der talt om at det var et længe ønsket barn, der kom til verden. Og hvis vi skal blive i det billede så må jeg konstatere at det også er gået her som det går med børn. De vokser sig store, og nogle gange også frækkere. Det første kan jeg konstatere er rigtigt for den første bog var på 120 sider, denneher er på 180. Om det med det frække det også holder stik, det må I selv konstatere, når I læser.
 - Bogen spænder fra 1417 og frem til nu. I sagens natur har det ikke været let at finde så meget om de første 300 år, så hovedvægten er lagt på de sidste 150. Den indeholder en god blanding af levet liv på godt og ondt i stort og småt. Det har været fascinerende at sidde med de gamle protokoller ved artiklen om Borgerforeningens 100 års jubilum.
 Derefter fortalte Else Vang Jessen om ting, der gentager sig i tiden med svømmehal, kloaksystem og trafikreguleringer.
 - Det er vigtigt at få de her historier skrevet ned, mens vi kan få fat i dem.
 - Tag godt imod bogen, sluttede Else Vang Jessen.
 Hovedgårdbog nr. 4 kan købes hos Stoppestedet for 140 kr. Samme sted er der endnu eksemplarer af bog nr. 2 og 3 på hylderne.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!