Den første EUX-tømrer har fået studenterhuen på i Horsens

Den første EUX-tømrer har fået studenterhuen på i Horsens
16. 06 2017
Fredag den 16. juni 2017 fik Jacob Ballegaard Knudsen Hansen fra Gedved studenterhuen på. Han er den første EUX-tømrer fra Learnmark Horsens, som afslutter den gymnasiale del af sin uddannelse.

Jacob Ballegaard var til eksamen i dansk på A-niveau, hvor han skulle analysere en novelle. Når Jacob Ballegaard er udlært i september, er det planen, at han fortsætter på uddannelsen til ingeniør.
 De øvrige EUX-tømrere på holdet fik også huen på samme dag, og de har på 10 dage været til fire mundtlige eksamener i henholdsvis teknologi, matematik, dansk og eksamensprojekt.
 
Flotte resultater
Uddannelsesleder Morten Hougaard er stolt af de nybagte EUX-studenter, som både til svendeprøven i foråret og sommerens eksamener har opnået flotte resultater.
 - Fire ud af 10 fik medalje til deres svendeprøve, fordi de havde scoret topkarakterer i både den teoretiske og praktiske del af svendeprøven. Også til deres eksamener i HTX-fagene har eleverne klaret sig rigtig godt, selvom de skal nå et stort pensum på forholdsvis kort tid, fortæller Morten Hougaard.

Flere muligheder
Som EUX-tømrer bliver man både student og faglært. Det betyder, at man efter endt uddannelse kan søge job som tømrersvend eller læse videre til fx arkitekt, bygningskonstruktør eller ingeniør.
 - Så vidt jeg ved, søger 3-4 af EUX-tømrerne direkte ind på en videregående uddannelse, når de er udlært, mens de øvrige enten fortsætter i det firma, hvor de er udlært, eller søger job i andre firmaer. Og netop denne dobbelte mulighed gør EUX-uddannelserne attraktive – de har alle muligheder, fordi de både har en teoretisk og praktisk uddannelse,” understreger Morten Hougaard.

Flere vil være EUX’er
Learnmark Horsens har siden 2013 udbudt EUX-tømrer, og siden er der kommet flere EUX-uddannelser til. Når de nye hold starter til august, går der i alt 163 elever på de tekniske EUX-uddannelser inkl. EUX-Landmand på Learnmark Horsens.
 - Vi oplever en stigende interesse for vores EUX-uddannelser, og jeg forventer, at flere i de kommende år vil søge ind på EUX-uddannelserne. Det er en krævende og alsidig uddannelse, og EUX-uddannede er attraktive på både de videregående uddannelser og i virksomhederne, siger uddannelseslederen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!