Den store stemme fra Grønland på Seminariet

Den store stemme fra Grønland på Seminariet
09. 10 2017
Fredag den 27. oktober kl. 20.00, er der koncert med Rasmus Lyberth – den store stemme fra Grønland - på Seminariet i Gedved

Rasmus Lyberth besidder en ganske speciel evne til at formidle de dramatiske, storslåede og kontrastfyldte fortællinger, der både findes i Grønlands natur og menneskeskæbner. Med sin selvkomponerede musik og sin fængslende stemme synger Rasmus om Grønlands natur, befolkningens vilkår og hjemlandets udvikling, så det trodser alle sprogbarrierer og går lige i hjertet hos publikum.
 - En oplevelse i særklasse, en forførerisk aften i selskab med Rasmus Lyberth og band var en fantastisk varm og eventyrlig oplevelse, som en anmelder i Midthimmerlands Folkeblad beskrev en koncert med Rasmus Lyberth.
 Den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970’erne været et af landets mest populære ansigter. Med sin musik og kunst har han sat fokus på landet mod nord hos et internationalt publikum, og hans kunstneriske engagement har sikret Grønland en af de mest populære, kunstneriske repræsentanter nogensinde. Det kom senest til udtryk, da BBC i juli 2011, havde inviteret Rasmus Lyberth til at medvirke i deres årlige, prestigefyldte promenadekoncerter i The Royal Albert Hall. Promenadekoncerterne er en af de største klassiske musikbegivenheder i verden og samtidig en begivenhed, som BBC transmitterer direkte. Udsendelsen blev sendt på DR 2 året efter.
 Rasmus Lyberth har optrådt i hele verdenen og har modtaget et hav af priser. Han er en kunstner, og altid en uforglemmelig oplevelse – uanset om publikum lytter til ham i Royal Albert Hall i London, eller til en af hans særdeles populære julekoncerter, der år efter år fylder Christians Kirke på Christianshavn med et begejstret publikum.
 Rasmus Lyberth bliver ved denne koncert akkompagneret af Kristoffer Jul Reenberg på piano og hammondorgel. Kristoffer Jul Reenberg akkompagnerer også Gitte Hænning og har spillet med bl.a. Claus Hempler, Niels Hausgaard, StokkCity, Tom McEwan og Hugo Rasmussen.
 Koncerten er en del af Gedved Kulturdage som strækker sig over weekenden 27-29. oktober. Kulturdagene indeholder bl.a. kunstudstilling, børnefilm, vinsmagning, brætspilscafe, bogsalg m.m. alt sammen foregår på Seminariet, Egebjergvej 1, Gedved. Hele programmet kan ses på kulturdage-gedved.dk
 Billetter til Rasmus Lyberth koncerten kan bestilles på musikhus-gedved.dk

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!