Det lugter af guld i Hovedgård

Det lugter af guld i Hovedgård
13. 07 2018

Hos Hovedgård Bageri samler de på ædle metaller, og en af deres bagerlærlinge kan bryste sig med udmærkelsen sølv ved sin netop overståede svendeprøve.
 Bagerlærling Bianca Pop, som stammer fra Rumænien, har boet 10 år i Danmark, minder om sin bagermester Henrik Kjær som siger: ”Ligesom mig tolererer Bianca ikke fejl i egen præstation og er perfektionist udover alle grænser”. Når hun reflekterer over sin præstation ved svendeprøven ved hun godt hvad hun skulle have gjort anderledes for at have fået guld. ”Jeg ville levere den perfekte prøve, men tiden løb fra mig pga. presset. Skuemestrene fortalte, at min produkter alle var til guld!”.
 Bageriet beskæftiger i dag otte lærlinge hvoraf de fleste er piger. En af dem som blev udlært i foråret er, konditor Anna Maria Liniewska Veileborg, som bor i Gram i Sønderjylland og hun tager hver dag den lange vej til Hovedgård, hvor hun nu er ansat som konditorsvend.
 Bianca fik en lille sum penge for sin flotte svendeprøve og hun vil, når hun er udlært sidst i juli, prøve at uddanne sig videre som konditor, blandt andet ved hjælp af pengene. Hun var i lære som voksenlærling og har også en uddannelse indenfor multimediadesign og kommunikation. Henrik Kjær siger: ”Hun er det, som jeg næsten aldrig siger: Perfekt! Hun er nytænkende, kreativ og tænker ud af boksen.”
 Der er ingen tvivl om, at Bianca er en vellidt og elsket kollega i det store bageri i Hovedgård. I efteråret viste hun også sine talenter indenfor bagerfaget, da hun vandt en national talentkonkurrence i bagning af kransekage, arrangeret af Bager- og Konditormestre i Danmark sammen med Odense Marcipan og Valsemøllen.
 Bianca er en smilende ung kvinde som har meget let til latter, også selvom hun ærgrer sig en lille smule over ikke at have nået guldet. Men hun er godt tilfreds med, at hun kunne slå sin bagermester Henrik Kjær som i sin tid, ”kun” fik bronze til sin svendeprøve.
kildall

Sorry, you need to install flash to see this content.