Digitalt opråb til elever

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Digitalt opråb til elever
19. 03 2019
7. klasser i Horsens får wake-up call om adfærd på nettet. Ubetænksomhed og manglende forståelse for konsekvenserne af ens handlinger! Sådan betegner Miriam Fronius - lærer på Bankagerskolen i Horsens - den opførsel, som flere og flere børn og unge udviser på de sociale medier.

For at understøtte elevernes etik og moral på de sociale medier og som led i Skolernes Krimimesse har hun derfor besluttet, at hendes elever i 7. x. skal høre psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet fortælle om digital kriminalitet i relation til børn og unges onlineliv.

Foredraget holdes torsdag den 21. marts fra kl. 9.30-12.00 på Østerhåbskolen i Horsens. I alt otte 7. klasser deltager i arrangementet, der har to emner på programmet: fra kl. 9.35 - 10.35: Umbrella-sagen og fra kl. 10.50 til 11.50: Offer for en digital sexkrænkelse.

- På Bankagerskolen har vi gentagne gange påpeget over for eleverne, at der altid findes et offer i den anden ende, og at ulovlig deling af seksuelle eller voldelige videoer er en perverteret måde at få anerkendelse på, som skaber lidelser for andre. Men eleverne tror, at alting kan swipes væk, og på den måde breder der sig lige stå stille en slap og mat holdning på de sociale medier, som kan få vidtrækkende konsekvenser, og som vi derfor alle har et ansvar for at få stoppet, siger Miriam Fronius.

Hun har en forventning om, at foredraget efterfølgende kan sætte gang i nogle gode diskussioner hjemme i klassen:

- Jeg vil sidde med spidsede ører og efterfølgende tage de emner op fra foredraget, som særligt påvirkede eleverne og gjorde dem forvirrede eller måske endda ulykkelige. Der vil helt sikkert komme en masse følelser på bordet, siger hun.

Skolernes Krimimesse finder sted tirsdag den 30. april, 2019 på FÆNGSLET.