Dine with a Dane – VIA søger værtsfamilier

Dine with a Dane – VIA søger værtsfamilier
15. 05 2019
I Horsens har vi nu i 6 år haft en helt speciel kontakt mellem vores internationale studerende på VIA og familier i Horsens. Vi kalder det Dine with a Dane. Projektet består i, at en værtsfamilie inviterer to internationale studerende til middag to gange i løbet af et semester.

Ideen bag projektet er at skabe rammerne for et møde mellem danske familier og de unge mennesker, der bringer deres ”verden”, historie, sprog, kultur og erfaringer fra andre verdensdele ind til et dansk spisebord – og hér på helt tæt hold oplever, hvordan en dansk familie lever og arbejder.

For de internationale studerende er det også en chance for at øve sig i at tale dansk. For familierne kan en spansk-, engelsk-, eller fransktalende studerende måske være spændende for unge mennesker i familien så de kan træne deres sprog kompetencer. Eller, som en af vores værtsfamilier, der ønsker en græsktalende studerende, fordi de interesserer sig for græsk kultur og historie og ønsker, at øve sig i deres græskkundskaber. En anden familie, ønsker Italienske studerende, fordi familiens datter er gift med en italiener og familien har et hus i Italien. Mulighederne er mange!

I år har Lone Knakkergaard, som sammen med sin mand, har været værtsfamilie i flere år, og som er meget begejstret for Dine with a Dane, tilbudt sin assistance i forhold til at strukturere og forbinde kontakten mellem de unge studerende og værtsfamilierne.

Derfor er det hende, man kan skrive til på mail: loneknakkergaard@outlook.dk , hvis man ønsker at være værtsfamilie for to internationale studerende i efterårssemesteret.

Imens sørger jeg, studenterpræst på VIA, for at skabe kontakten til de studerende og så matcher vi værtsfamilier og studerende sammen. I skal regne med at dette arbejde, tager noget tid, hvorfor det fint kan blive sidst i september eller først i oktober, I får kontaktoplysningerne på de to studerende, som vi sender til jer.

Dette vil vi gerne vide om familien:

Lidt om jer, som familie, hvad I interesserer jer for. Hvor I bor og hvor I kommer fra. Har I særlige ønsker til de studerendes nationalitet/sprog/interesser?
Vi vil også bede om: Adresse, telefon og mailoplysninger.

Når I har skrevet til Lone, kan der gå noget tid, før vi finder det rette match til jer – hvis altså dét er muligt. Det er klart, at ønsker familien en studerende fra Moldova eller Bolivia og står meget fast på dét, kan det være I kommer til at vente længe. Så en vis åbenhed i forhold til hvor de studerende kommer fra, gør processen lettere.

Lad os høre fra jer.