DRs seere har udsigt til mere kvindefodbold

Pernille Harder, Danmark, jubler efter sin scoring til 2-2 i EM-finalen mellem Danmark og Holland søndag. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2017.
Pernille Harder, Danmark, jubler efter sin scoring til 2-2 i EM-finalen mellem Danmark og Holland søndag. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2017.
DRs seere har udsigt til mere kvindefodbold
08. 08 2017
DR1 sender revanchekampen mod Holland på DR1 den 15. september og viser også VM-kvalifikationen og VM-slutrunden i 2019. Kampens spilles på CASA Arena Horsens

Mandag blev de danske fodboldkvinder fejret for deres EM-sølvmedaljer i både Viborg og København, og DRs seere havde rig mulighed for at følge dem på dr.dk, i TV-Avisen og sportsudsendelserne. Det får de også i de kommende år, for DR planlægger at sende meget mere kvindefodbold.
- DR har været rigtig glade for at følge det kvindelige fodboldlandshold over de seneste to år, hvor vi har vist EM-kvalifikationskampene. Og det hele stopper ikke, nu hvor EM-slutrunden er overstået. Allerede fredag den 15. september sender vi revanchekampen mod Holland direkte på DR1, siger DRs publiceringschef Peter Rosberg fra DR Medier.
DR har delt rettighederne til den netop overståede EM-slutrunde med TV 2, og samlet fulgte lige knap 1,5 millioner seerne med søndag eftermiddag og aften, da de danske fodboldkvinder kæmpede mod Holland om guldmedaljerne. Dermed blev det den mest sete fodboldkamp på dansk tv siden VM-finalen i 2014.

DR har VM-rettigheder
Kvindefodbolden fortsætter også med at rulle på DRs tv-kanaler efter revanchekampen den 15. september, for DR har allerede sikret sig rettighederne til at vise de fleste af det danske kvindelandsholds kampe forud for VM-slutrunden i 2019 i Frankrig. Selve VM-turneringen har DR også de eksklusive rettigheder til at vise.

DBU’s årlige pokalfinale for kvinder vil også – som en del af aftalen – blive sendt på DRs kanaler i 2018.
Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for DR Sporten, glæder sig til at vise meget mere kvindefodbold i de kommende år:

- Vi er glade for den store succes og opbakning kvinderne har fået og glade for, at DRs langsigtede satsning på kvindelandsholdet har båret frugt. Derfor ser vi også frem til at kunne vise endnu mere kvindelandsholdsfodbold i fremtiden, siger han.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!