Dykkerevent i Hovedgård Friluftsbad

Dykkerevent i Hovedgård Friluftsbad
11. 08 2019
Hovedgård er i den lykkelige situation at have et friluftsbad. En perle af et friluftsbad som flere og flere borgere i Horsens Kommune og gæster fra omkringliggende kommuner har fået øjnene op for. Foruden Horsens by har der denne sæson været gæster fra bl.a. Stensballe, Egebjerg, Voerladegård, Østbirk, Skanderborg og Odder. Sågar et par familier fra Randers på ferie i Juelsminde kiggede forbi.

Sidste års rekordvarme sommer lokkede 3300 besøgende til friluftsbadet. I år har sommervejret været mere dansk. Alligevel er friluftsbadets besøgstal i år mere end fordoblet sammenlignet med tidligere års typiske danske sommervejr. Bestyrelsen i Hovedgård IF Svømmeklub forventer, at man har rundet 2500 besøgende ved udgangen af sæsonen.

Stor interesse for dykkerevent

I lørdags blev det daglige besøgstal sat yderligere op. Svømmeklubben i Hovedgård havde lavet en aftale med tre dykkere fra Horsens Dykkerklub og med overskriften “Få flasker på ryggen og bølger i håret” lokket mange børn, unge og voksne til en anderledes og oplevelsesrig dag i friluftsbadet.

Interesserede havde forud for dykkereventet tilmeldt sig via Facebook, hvor begivenheden i øvrigt var blevet delt flittigt. Og interessen var stor. Ikke blot fra Hovedgård og omegn, men også fra Horsens og Århus kom børn, unge og voksne forbi badet til introduktion i dykningens oplevelser.

Dykkerne fra Horsens Dykkerklub underviste tålmodigt de mange deltagere i dykning med snorkel og med flaske. Dykkerne havde travlt, men alle interesserede nåede at komme til, inden dykkerne efter det 4 timer lange arrangement havde opbrugt deres medbragte forsyning af luft. Mange kom og sagde tak for det gode initiativ og spændende arrangement. Både dykkerne fra Horsens Dykkerklub og Hovedgård Svømmeklub vil gerne prøve at lave et lignende arrangement igen en anden gang.

Ud over dem, der prøvede dykning, var der stor aktivitet i friluftsbadet. Der blev badet, der blev sprunget fra vipper og hygget og leget i bassinet. Det er sådan en dag man i taknemmelighed kan se tilbage på dem, der på helt privat initiativ skabte friluftsbadet i Hovedgård for 50 år siden.

Udspringsevent og frisvømning for voksne

Selvom sommerferien nu er slut, kan man stadig nå at få sig en dukkert i det fri. Friluftsbadet har åbent i weekenderne i ugerne 33 og 34 fra 13.00-17.00.

Lørdag d. 24. august fra 13.30-16.30 løber sæsonens sidste event af stablen. Den dag gæster tidligere danmarksmester i udspring, Ane Naur Jensen, Hovedgård Friluftsbad og giver interesserede tips og tricks til seje udspring fra kant og fra vipper.

For de voksne brugere er badet reserveret hver tirsdag i ugerne 33, 34 og 35, så de i tidsrummet fra 17.30-19.00 kan svømme baner i eget tempo uden børn og legetøj i bassinet.