Efterlysning af strikkere

Efterlysning af strikkere
20. 10 2017
Vi mangler damer, men mænd er også helt fint, bare de kan strikke, siger sognepræst Lone Buhl Pedersen

Der strikkes løs i Østbirk Præstegård onsdage i ulige uger fra kl. 14-16. Næste gange er 25. oktober, 8. november, 22. november og 6. december.
 Vi sælger alt det vi strikker, og kan slet ikke følge med. Vi strikker og hækler strømper, karklude, kyser, hatte, dåbsklude, firkanter til tæpper og meget andet.
 - Men vi mangler damer, der er med på at strikke. Dels for hyggens skyld, kan vi altid bruge flere damer, men vi mangler også damer, fordi vi har solgt det hele inden det er lavet. For øjeblikket har vi bestillinger på: 4 tæpper, 8 par strømper, 10 karklude og 9 sæt grydelapper. Så kom og vær med i det hyggelige selskab, hvor snakken går livligt, der drikkes kaffe, siger præst Lone Buhl der normalt også kigger ind til strikningen og blander sig med strikkeideer, opskrifter, kommentarer, sang og snak.
 Grethe Jakobsen, 90 år, bosiddende Åkjærsvænget 40, har stikket i Præstegården gennem mange år. For nogle år siden kunne bentøjet dog ikke længere klare gåturen herom. Men det fik ikke Grethe til at stoppe. Nu sidder hun derhjemme og strikker lapper, der syes sammen til tæpper. Strikkedame og tovholder Olga Nielsen, kikker engang imellem forbi Grethe med garn og tager så Grethes færdigstrikkede lapper med i Præstegården, som så andre damer syr sammen.
 Grethe Jacobsen har strikket fra inden hun begyndte i skole. Hendes mor lærte hende det som det naturligste i verden.
 - For det er ikke godt, at sidde med tomme hænder. Man skal ikke sidde og bare glo ud i luften. Sådan var holdningen hos Grethes forældre, og det er en holdning, der har fulgt Grethe, for som hun siger.
 - Nu er jeg 90 år gammel og det gælder stadig: Jeg har det bedst når jeg har noget i hænderne. Hvorfor bare sidde og glo ud i luften?
 Trøjen Grethe har på, har hun selvfølgelig selv strikket ligesom det hæklede tæppe og lapperne …
 I Østbirk Præstegård modtages gerne garn. Samme sted modtages også gerne bestillinger på strikkesager.
 Vil du være med til at stikke, mød op i Præstegården onsdage i ulige uger kl. 14.00-16.00.Der er hver gang omkring 15-20 kvinder). Eller vil du strikke derhjemme, er det også bare fint.
 Du er altid velkommen til at kontakte strikkedame/tovholder Olga Nielsen tlf. 61111381 eller sognepræst Lone Buhl Tlf. 21396392.
 Pengene for de strikkesager går ubeskåret til Varmestuen i Horsens samt et sponsorbarn i Indien.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!