Elever filmer værtshusdrab

Elever filmer værtshusdrab
06. 04 2018
Skyderiet på Long John i Horsens i 1988 levendegøres i forbindelse med Skolernes Krimimesse

Bloddryppende detaljer kommer frem i lyset, når 27 elever fra 7.e på Østerhåbskolen i Horsens rekonstruerer det spektakulære drab, der skete i 1988 på en gæst på værtshuset Long John i Horsens.
 Eleverne filmer skudepisoden onsdag den 11. april på Long John, Nørregade 36 i Horsens.
 Det voldsomme drab, hvor en mand på klos hold skød og dræbte en anden gæst med et oversavet jagtgevær, rekonstrueres på baggrund af elevernes besøg på Horsens Byarkiv og avisartikler fra 1988 om drabet. For at gøre scenariet så levende som muligt kommer værtshuset til at genlyde af musik fra 1980’erne, ligesom eleverne ifører sig tøj- og hårstil fra den tid.
 Rekonstruktionen af det spektakulære drab sker i respekt for de implicerede - herunder drabsmanden der har udstået sin straf og de pårørende, understreger Dorthe Mølgaard Mathiasen, der er lærer på Østerhåbskolen.
 -  Når eleverne laver filmen så autentisk som muligt, bliver den kriminelle handling perspektiveret på en ganske særlig og nærværende måde. Blandt andet vil eleverne skulle forholde sig til, hvordan det kunne ske, at en mand med en ellers pletfri straffeattest pludselig kunne begå så grusom en handling, ligesom de kommer omkring spørgsmålet om skyld og straf, fortæller hun.
 Filmen bliver vist på Skolernes Krimimesse, der foregår den 18. april på Fængslet.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!