En Rose så vi skyde

En Rose så vi skyde
13. 08 2017

I år er det 50 år siden at Savage Rose blev dannet, og i den anledning er bandet taget på turné. I fredags ramte de Danmarks Smukkeste. Annisette, der har rundet de 68 somre, sang med en energi og en så dybfølt kraft så nutidens ”Medinaer” kun kan lytte misundeligt.
 Annisette entrerede Bøgescenen iført en rød kjole og på bare fødder, og allerede før hun startede, var vi klar over, at vi skulle være vidne til en sublim oplevelse. Annisette er det eneste oprindelige medlem af gruppen, og siden hendes mand, Thomas Koppels alt for tidlige død i 2006, kunne man være i tvivl om den helt særlige sound, feeling og energi kunne reetableres, men selvfølgelig kunne den det. Palle Hjort styrer hammondorglet med en overbevisning, som kun ganske få formår. Et hammondorgel skal spilles med en ganske særlig hånd, og så er samspillet mellem orglet og lesliet - den roterende højtaler - en af nøglerne til orgelvellyd i verdensklasse.
 Tak, Palle for at give os den oplevelse. Det blev til en koncert med mange klassikere som ”Wild Child”, ”Byen Vågner” og A Girl I Knew”, men også en koncert med mindre kendte numre, bl.a. ”Homeless”, som er med på det kommende album. Det er også på sin plads at nævne rosernes guitarist, Rune Kjeldsen. På majestætisk vis håndterede han den elektriske guitar med kærlighed og overbevisning, så man flere gange fik gåsehud. Ekstranummeret gjorde et særligt indtryk på deres udsendte, det var nemlig et af Billed & Ords stifter, min fars ynglings numre – Charlie Chaplins ”Smile”
 Og det var lige præcis det man gjorde efter rosernes koncert – smilte!
billed & ord

yesGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!