En rystende oplevelse i Nedenskov Sø.

En rystende oplevelse i Nedenskov Sø.
02. 02 2020
Et sted mellem 150 og 200 var forbi da Vestbirk kano og fritidslaug lørdag holdt ”Store vinterbade dag” ved Nedenskov Sø.

Til lejligheden var der arrangeret mobilsauna og vildmarksbad, så man kunne blive varmet op efter en tur i den kolde sø, ligesom der var mulighed for at købe forfriskninger, der for mange bestod af varm kakao eller kaffe.

Der var stor trængsel i området og man måtte væbne sig med tålmodighed, for adgangen til sauna og vildmarksbad var begrænset til henholdsvis 14 og 8 ad gangen. Til gengæld var der jo noget at se – og høre – på i ventetiden. De mange små og store der som ægte vikinger kastede sig i søen for at blive afkølet kom op igen med smil og latter inden turen gik i enten sauna eller vildmarksbad.

De fleste havde medbragt badetøj og håndklæder, men for flere var det synet af de mange glade badende, der gjorde udslaget, og fik dem på hovedet i baljen.
Marlene Bjerre, formand for kanolauget siger, at hun er meget overvældet over det store antal deltagere. Vi havde realistisk håbet på omkring 100, men at næsten det dobbelte antal dukkede ned i søen er helt fantastisk. Ideen opstod i forbindelse med, at kommunen købte en badesø i grusgraven ved Ryvej mellem Østbirk og Voervadsbro. Vinterbadning kunne være en fin aktivitet at tage op for Kanolauget, men den nye badesø er ikke åbnet endnu, så derfor måtte arrangementet blive ved Nedenskov Sø, siger Marlene.

Fra deltagerne var der stor begejstring for arrangementet, og mange gav udtryk for, at de håber, det bliver gentaget. Marlene Bjerre siger, at nu er ideen født og vi vil overveje, hvordan vi kan få en mere permanent løsning med en mobilsauna. Jeg vil gerne sige tak for alle de roser jeg har fået fra deltagerne, men allermest vil jeg takke dem, der har hjulpet med at få arrangement op at stå. Det er et fantastisk engagement og indsats der er lagt for en rystende oplevelse ved Nedenskov Sø, slutter Marlene.