Endelave vinder prisen som ”Årets Ø 2020/2021”

Prisen som "Årets Ø 2020/2021" går til Endelave. Foto: Horsens Kommune
Prisen som "Årets Ø 2020/2021" går til Endelave. Foto: Horsens Kommune
Endelave vinder prisen som ”Årets Ø 2020/2021”
10. 09 2020
Et velfortjent skulderklap til alle dem, der samarbejder om at udvikle øen, lyder det fra Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Smilene er ekstra store på Endelave i dag, og det er der rigtig god grund til. Endelave løber nemlig med titlen som "Årets Ø 2020/2021", hvilket netop er blevet offentliggjort af dommerkomitéen bag prisen.

- Vi er selvfølgelig helt vildt glade for, at det er os, der har vundet. Det styrker stoltheden over vores ø, og det fællesskab vi har. Endelave skal både være et godt sted at bo, at have sommerhus og at besøge som turist, og prisen her er en anerkendelse af alle dem, der bidrager til det, siger Kim Vind, der er formand for Endelave Idrætsforening.

Han har været en af de mange bærende kræfter bag konceptet "Aktiv Ø", som tilbyder en lang række forskellige aktiviteter året rundt. Det er blevet en stor succes, der får turister til at strømme til øen. Konceptet og indsatsen er også blevet bemærket uden for Endelave, og derfor blev øen udpeget til at være med i konkurrencen om at blive "Årets Ø".

Indsatsen får også stor ros af Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune, der glæder sig over den fine pris, som kommunens ø har hevet i land.

- Det er en fantastisk nyhed, og jeg ønsker alle endelavitter stort tillykke med prisen. Det er virkelig godt gået og et velfortjent skulderklap til alle dem, der samarbejder om at udvikle øen. I har i fællesskab bl.a. skabt Aktiv Ø og Kaninoen og fået et sprudlende foreningsliv op at køre. Det betyder, at der som turist er noget at komme efter året rundt, når man besøger Endelave, siger Peter Sørensen.

Turister vil ud i naturen

Hos Turistsamarbejdet Kystlandet glæder direktør Helle Rosenberg sig også over kåringen.

- Det er bare så godt gået. Både aktiviteterne i "Aktiv Ø" samt vandreruten "Kaninoen" er rigtig populære oplevelser hos turisterne, der giver dem meget ros med på vejen. Vi ser en stadig stigning i turisternes efterspørgsel af unikke oplevelser ude i naturen - og dén efterspørgsel er bestemt ikke blevet mindre med Coronas indtræden i vores dagligdag. Der er ingen tvivl om, at en kåring som "Årets Ø" kan bruges til at skabe ekstra opmærksomhed markedsføringsmæssigt - og det skal vi da helt bestemt udnytte, siger Helle Rosenberg.

Temaet for "Årets Ø 2020/2021" er "Det gode samarbejde skaber bæredygtige og levedygtige øer". I en pressemeddelelse, som dommerkomitéen har sendt ud om kåringen, fremhæver komitéen bl.a., at Endelave har formået at samle de fastboende samt fritidsbeboerne om at tilbyde det mangfoldige udbud af sportsaktiviteter hele året.

Komitéen fremhæver også, at Endelave har imponeret "med en klar og realistisk tilgang til øens udvikling, efter skolen lukkede".

På Endelave bliver der holdt kåringsfest den 3. oktober 2020, hvor prisen på 50.000 kr. vil blive overrakt. Pengene skal bruges til gavn for den videre udvikling på øen.

Det er første gang, prisen som "Årets Ø" bliver uddelt. Med i finaleløbet var også Aarø og Strynø. Bag prisen står Landdistrikternes Fællesråd, Forenet Kredit og Sammenslutningen af Danske Småøer.