Er der en Horsens Kommune uden for Horsens byskilte?

Er der en Horsens Kommune uden for Horsens byskilte?
17. 03 2018
Årsmøde i Hovedgård Lokalråd 12. marts

I modsætning til de seneste par år, var der i mandags god plads til de fremmødte i Hovedgårdhallens Café, da formand for Hovedgård Lokalråd, Poul G. Sondrup, aflagde sin beretning.
 - Vi har brugt megen tid med at kæmpe for en bedre vedligeholdelse af vore grønne arealer. Heldigvis er der allerede store forbedringer og lyspunkter, men kampen fortsætter, for der er stadig plads til forbedringen, indledte formanden og udtrykte forbedrende forventning til at Hovedgård er udset til at være forsøgsby i Horsens Kommunes bypedel-projekt.
 Et emne som formand for udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund, Jørgen Korshøj (V) var inviteret til at fortælle om. Et udvalg, der bl.a skal tage sig af pilotprojektet med bypedeller.
 - Vi arbejder stadig på at få Horsens Kommune til at vedligeholde de kommunale stier, for vi kan jo desværre konstatere at der i de 10 år, Hovedgård har været en del af Horsens Kommune, ikke er udskiftet eller omlagt en eneste meter sti eller fortov, sagde Poul G. Sondrup.
 Formanden takkede bl.a. P. Olesen & Sønner for den måde de har bebygget den gamle savværksgrund på og at Hovedgårds indbyggere havde grund til at være stolte over den måde hvorpå arealet fra P. Olesen & Sønners side er planeret og vedligeholdt, men formanden brød sig ikke om tendensen til at fokus lå på   antallet af tilflyttere, og ikke hvordan de nye indbyggere skal komme til og fra arbejde, men mere til at tjene skattekroner til nye anlægsopgaver i Horsens by.
 - Man glemmer at Hovedgård er en bosætningsby og at indbyggerne pendler til deres arbejde. Trafikforholdene - udkørslerne både imod nord og imod syd er under al kritik, og kan slet ikke ”bære” morgen- og eftermiddagstrafikken. Der opstår dagligt farlige situationer og uheld, og ofte er der lange køer på op til 10. minutters ventetid for at komme ud på rute 433 i myldretiden.
 Der var genvalg til Mads Bjørn Jensen og Søren Haubjerg samt nyvalg til Ejvind Olsen. I forvejen tegnes Hovedgård Lokalråd af Frank Møllerskov Nielsen, Lene Henriksen, Bente Glerup og Poul G. Sondrup.
 Marianne Johansen genopstillede af arbejdsmæssige årsager ikke til Lokalrådet.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!