Et helt særligt rugbrød

Et helt særligt rugbrød
31. 10 2017

Nu og da hænder det for en bager, at idé og metode fører til et helt særligt brød. Det gælder for Kagehusets månedens rugbrød i november.
 Ingredienserne er ud over fuldkornsrugmel kogte hvede- og rugkerner fra Vestermølle i Skanderborg, syrnet mælk fra Søvind Mejeri og Kagehusets egen gode surdej. Hvedemel indgår ikke.
 - Ved at bruge syrnet mælk får vi et brød, der både har en mild smag og lang holdbarhed, fortæller bagermester Henrik Kjær og fortsætter:

Flere værdistoffer end i almindeligt mel
- Vestermølles mel er malet på en mere end 100 år gammel stenkværn, der drives ved vandkraft og dermed CO2-frit. Københavns Universitet betegner stenkværnet fuldkornsmel som Danmarks bedste. Møllestenene er hårdt sammenskruede og kapaciteten dermed lav. Kværnen arbejder med kun 55 omdrejninger i minuttet, hvorfor der ikke sker opvarmning af korn og mel og dermed tab af værdistoffer ved udluftning. Ingen kostfibre går tabt, og melets indhold af vitaminer og mineraler er markant større end i traditionelt sigtet supermarkedsmel.
 Kagehusets erfaringer med både Søvind Mejeris mælk og Vestermølles mel og korn, der er konceptavlet på udvalgte landbrug til DLG brødkornsdivision, er udelukkende positive.
 - Vi bruger i stigende grad disse lokale kvalitetsprodukter i vores produktion af både brød og kager. Kvalitet betaler sig, siger Henrik Kjær, ganske stolt af det nye lokale brød.
 November måneds brød sælges i Kagehusene i Egebjerg, Stensballe, Gedved, Østbirk og Hovedgård.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!