Et like for Hovedgårds nye multihal

Et like for Hovedgårds nye multihal
08. 02 2018
Hovedgårds nye multihal og samlingssted er kommet tættere på at blive realiseret, og lige nu arbejdes der hårdt for at få rejst flere økonomiske midler. Gruppen, som arbejder på projektet, søger lige nu fondsmidler, der giver startskuddet til, at byggeriet kan gå i gang i slutningen af 2018. Lige nu krydser man fingre for, at så mange som muligt giver deres ”like” i kampagnen ”Underværker” og dermed skubber på, at man får tildelt penge til sit projekt.

- Vi skal indsamle så mange likes og kommentarer som overhovedet muligt, siger Lene Henriksen, tovholder i gruppen, der arbejder for at realisere den nye multihal i Hovedgård.
 - For at få støtte gennem Realdanias kampagne ”Underværker”, skal vi nemlig have mindst 200 likes og gerne mange, mange flere på hjemmesiden Underværker (www.undervaerker.dk, red.), hvor man finder vores projekt ’Byens nye samlingssted’ under ’Projekter’, forklarer Lene Henriksen.
 - Vi har over 800 likes, så jeg synes, at vi har bevist, at der er opbakning til projektet – vi vil bare så gerne have, at det her projekt lykkes.
 Projektet har indhentet kommunal støtte, men for at realisere det projekt, man drømmer om, skal der nu hentes økonomisk støtte gennem fonde. I øjeblikket søger man støtte gennem Realdanias kampagne ”Underværker”, hvor det i første omgang gælder om at høste så mange ”likes” og kommentarer som overhovedet muligt for at komme i betragtning til støtte fra fonden. Derudover har man netop sendt en ansøgning om midler fra Engell Friis fonden.
 - Vi gør alt, hvad vi kan for at få de nødvendige midler ind, og vi mangler stadig fire mio. for at komme i gang med byggeriet, understreger Lene Henriksen.

Skal udfylde mange behov
Halprojektet skal udfylde foreningernes og borgernes ønsker i Hovedgård, så der bliver plads til de forskellige aktiviteter. Samtidig skal lokalerne også fungere som byens sociale samlingssted.
 - Det er et projekt, der skal favne bredt, og vi går efter at opfylde så meget som muligt fra begyndelsen, så vi får det samlingssted i byen, som opfylder de fleste af borgernes ønsker. Der skal både være plads til de mange forskellige fritidsaktiviteter, både sportslige og kulturelle, men skolen skal også have gavn af de nye omgivelser. Så der er meget at tage højde for, slår Lene Henriksen fast.
 - Projektet, som vi arbejder på at realisere, koster omkring 16 mio., og vi har fået bevilget 10 mio. fra Horsens Kommune og har søgt om yderligere to mio., så det er afgørende, at vi får del i nogle fondsmidler. Ellers kan vi være nødt til at skære i projektet, og det vil være rigtig ærgerligt, siger Lene Henriksen.
 Ifølge planen skal der være en lille og en stor multisal. Der skal være gode omklædningsrum, og der skal være plads til, at byens fitnessforening kan flytte ind. Desuden skal der installeres køkken, og der er også lagt areal ind til et centralt opholdsområde. Den lille multisal skal desuden kunne fungere som forsamlingslokale for byen.
 Ud over fondsmidlerne, man håber at indhente, skal der være en lokal indsamling, hvor der samles ind til den nye hal. Dog er det afgørende, at der hentes støtte fra fonde. Derfor opfordrer Lene Henriksen alle til at gå ind på Underværkers hjemmeside og ’liker’ projektet senest kl. 12 den 15. februar.

Direkte link til projektet "Byens nye samlingssted og styrke"!

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!