Fængselsmuseets aktiviteter i juni

Tunnelen som Lorentzen flygtede igennem natte til den 23. december 1949
Tunnelen som Lorentzen flygtede igennem natte til den 23. december 1949
Fængselsmuseets aktiviteter i juni
19. 05 2017
I anledning af åbningen af udstillingen ”Lorentzens tunnel” sætter Fængselsmuseet i juni fokus på fangen Carl August Lorentzen, og den tunnel han flygtede igennem. Kom med på en af museets åbne rundvisninger og få historien om flugten og mennesket bag den spektakulære bedrift.

Den 20. maj åbner Fængselsmuseet udstillingen ”Lorentzens tunnel”, som omhandler fange Carl August Lorentzen og den tunnel, han gravede under fængslets forgård i 1949. I anledning af udstillingsåbningen vil Fængselsmuseets aktiviteter i juni have Lorentzens flugt som omdrejningspunkt. På den måde får museets formidlere også muligheden for at bringe megen af den nye viden i spil, som er fremkommet i forbindelse med udstillingsopbygningen.

Det store samtaleemne
Det var ikke uden grund, at Carl August Lorentzen var det store samtaleemne i juledagene i 1949. Natten til den 23. december var Lorentzen nemlig flygtet gennem en 18 m lang tunnel, og var fortsat på fri fod. Mange danskere har sikkert undret sig over, hvor Lorentzen befandt sig, og hvad der fik ham til at sætte liv og førlighed på spil. Og hvordan bærer man sig overhovedet ad med at grave en 18 m lang tunnel uden, at nogen fatter mistanke? Kom med på en af Fængselsmuseets åbne rundvisninger i juni og få svarene, og få også historien om mennesket bag den spektakulære underjordiske flugt.

Rundvisningstilbud
Torsdag den 1. juni kl. 11.00 vil historiker Rasmus Barslund Grønbæk fortælle om tilblivelsen af den nye udstilling om Carl August Lorentzens flugt. På rundvisningen kan du bl.a. høre om, hvad en arkæologisk udgravning af den gamle tunnel afslørede, og hvordan udstillingens skyggespil blev til.

Lørdag den 3. juni kl. 10.30 og kl. 12.00 kan du følge historiker Maja Høgh Busted på en rundvisning, hvor du bl.a. kan høre om Lorentzens flugt i 1949. Begge rundvisninger er tilrettelagt for gæster i alle aldre. 
 
Søndag den 4. juni kl. 11.00 kan du komme på en rundvisning med overinspektør Maria Berg Briese, som er projektansvarlig for den nye udstilling om Lorentzens flugt. På rundvisningen vil Maria bl.a. kaste lys over, hvad der fik Lorentzen til at flygte, og hvordan han løste de mange udfordringer tunnelbyggeriet gav ham.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!