- Fedt at politikerne vil høre på os

	      -  Jeg synes, man udvikler sig rigtig meget ved at være medlem af Ungerådet. Blandt andet lærer vi at tage ansvar for de opgaver, vi påtager os, siger Julie Blom, der starter i 3. g på Horsens Gymnasium.
- Jeg synes, man udvikler sig rigtig meget ved at være medlem af Ungerådet. Blandt andet lærer vi at tage ansvar for de opgaver, vi påtager os, siger Julie Blom, der starter i 3. g på Horsens Gymnasium.
- Fedt at politikerne vil høre på os
16. 08 2019
- Jeg synes, man udvikler sig rigtig meget ved at være medlem af Ungerådet. Blandt andet lærer vi at tage ansvar for de opgaver, vi påtager os, siger Julie Blom, der starter i 3. g på Horsens Gymnasium. Ungerådet bliver hørt, og nye medlemmer får også én på opleveren.

Af Vibeke Juul

- Det var lidt skræmmende at skulle ind og tale med voksne og professionelle politikere men dejligt at opdage, at det ikke er spor farligt at sige sin mening.

Sådan beskriver Julie Blom - 17 år og gymnasieelev - sit første møde med politikerne i Børne- og Uddannelsesudvalget i Horsens Kommune. Her fik hun sammen med to andre medlemmer af Ungerådet mulighed for at snakke frit fra leveren om, hvad man kan gøre for at undgå frafald på ungdomsuddannelserne.

- Vi fik blandt andet fortalt politikerne, at der er behov for at forbedre studiemiljøet og lette lektiepresset. De lyttede og sagde, at vi ville blive indkaldt igen, fortæller Julie, der håber på, at dialogen mellem politikerne og de unge fremover bliver mere formelt indarbejdet.

Og den bold får andre unge nu mulighed for at drible videre med, hvis de melder sig ind i det nye Ungeråd til september. Ud over politiske resultater kan de også se frem til flere inspirationsture og kulturelle oplevelser.

- Det politiske er omdrejningspunktet og det centrale i Ungerådet, men vi vil også arbejde på at skabe flere sociale og kulturelle oplevelser, så det bliver mere attraktivt for de unge at engagere sig i arbejdet samtidig med, at de lærer deres by og kommune bedre at kende, fortæller tovholder Tim Nelson, Horsens Kommune.

Selvom Julie får travlt på sit sidste år på Horsens Gymnasium, regner hun helt sikkert med at tage et år mere i Ungerådet, for arbejdet er spændende, og man får en masse venskaber, siger hun og tilføjer, at rådet dog løbende skal arbejde på at profilere sig selv.

- Mange ved ikke, at Ungerådet eksisterer. Derfor har vi lavet en reklamevideo i stil med reality TV-serien "Løvens Hule", hvor vi lader de unge konkurrere om input til rådets arbejde. Vi håber, budskabet når de unge, så vi får flere hænder til det praktiske og flere hjerter til det sociale indhold.

Sidste år meldte 20 unge sig til arbejdet i Ungerådet. Der er plads til 37.
Udover det politiske arbejde arrangerer de unge også events, bl.a. Grøn Fest og Comedy Nights.
Interesserede kan tilmelde sig på ungeraad@horsens.dk indtil fredag den 13. september, 2019.
Læs mere her: https://horsens.dk/Politik/RaadNaevn/Ungeraadet