Fest og højhastighed i Kattrup

Fest og højhastighed i Kattrup
15. 02 2019
Fredag eftermiddag var der en voldsom trafik ved Kattrup forsamlingshus. 43 forventningsfulde unge mænd slæbte masser af computerudstyr, gamer-stole, hovedtelefoner og hvad der ellers hører sig til, når man skal til LAN-party.

Hvis du ikke skulle vide hvad LAN-party eller net-party er for en størrelse, kan vi fortælle at det går ud på at man laver en midlertidig begivenhed, hvor deltagerne medbringer egne computere som kobles op i netværk. Her kan de så spille med og mod hinanden, samt invitere hele verden indenfor for at deltage i de mange spil.

Uden mad og drikke

Da avisen ankommer til Kattrup forsamlingshus møder vi arrangør Karina Egebjerg som sammen med sin mand har stået for at arrangere festlighederne og Karina fortæller med et stort smil:

- Det er begrænset hvor mange kasser sodavand man kan have med i en Toyota Aygo. Ja, og alt maden til senere, chips og andre fornødenheder. Her bliver hun afbrudt af en ungersvend som ikke kan finde toilettet.

De 43 unge mennesker var alle drenge og var fordelt på 5. – 9. klasse. Selve ”festen” begyndte kl. 15 fredag eftermiddag og først 18 timer senere, lørdag morgen kl. 9, kunne deltagerne pakke deres udstyr sammen og begynde at finde hjem til dynerne.

En af de unge spillere var til LAN-party for første gang og kunne fortælle, at når han var færdig – og han skulle ikke sove hele natten – skulle han i sommerhus og regnede med at sove det meste af weekenden.

En overvældende interesse for at deltage

Karina Egebjerg var meget overrasket over succesen og fortæller:

- Da jeg åbnede for tilmeldingerne, tog jeg i hallen, og kunne godt fornemme på min telefon at interessen var stor. Og næsten inden jeg kom hjem igen var de fleste pladser allerede udsolgt. Den slags forpligter, så må vi håbe at de unge mennesker fortæller deres klassekammerater hvor fedt vores LAN-party var på mandag.

For at gamerne eller spiller som de hedder ikke bare skulle leve af sodavand, slik og chips, sørgede Karinas mand for at lave en kæmpe omgang lasagne til alle 43 spillere og det duftede godt da vi kiggede i kødgryderne.

For at kunne trække de mange computere havde Karina Egebjerg ansøgt Fiber Boost om forøget internet-hastighed og fik heldigvis sin ansøgning godkendt, og alle spillerne fik hver en højhastigheds-Internet-motorvej stillet til rådighed. Det var tydeligt at alle i forsamlingshuset nød selskaber og de gode faciliteter.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook