Fin høst ved Frit Lejde i Sydøstjyllands Politikreds

En af bunkerne af afleverede våben i Sydøstjyllands Politikreds
En af bunkerne af afleverede våben i Sydøstjyllands Politikreds
Fin høst ved Frit Lejde i Sydøstjyllands Politikreds
14. 07 2017

Så er det slut med frit at kunne aflevere våben, som man er ulovligt i besiddelse af og resultatet af juni måneds frit lejde aktion i Sydøstjyllands Politi er klar pr. 7. juli:

Der blev indleveret i alt:

Luft- og fjedervåben: 266

Skydevåben: 977

Blankvåben:512

Eksplosivstoffer:178

Andet:151

Man har i juni kunnet indlevere på alle Sydøstjyllands Politis lokationer og det er ikke en overdrivelse at tale om ”bunker af våben”. ”Bunkerne” bliver nu enten samlede eller direkte transporteret til destruktion – efter at de er registrerede og det er sikret, at der ikke er historisk relevante våben, som bør bevares.

- Da frit lejde jo betyder, at man uden at oplyse navn eller andet har kunnet gå ind på en politistation, aflevere sit våben og gå igen uden at der er blevet stillet spørgsmål, så kan vi af gode grunde ikke nærmere kategorisere de, der har afleveret. Vi har ikke ført en hemmelig log over typer, alder, køn eller lignende” fortæller politiinspektør Morten Anker Jensen, leder af beredskabet i Sydøstjyllands Politi. ”De mange afleveringssteder har også sikret mod at vi står tilbage med en profil på en frit lejde bruger” supplerer han. ”Det er hr. og fru Danmark i alle mulige afskygninger, der har benyttet lejligheden og det er jo også netop det, der var meningen, slutter Morten Anker Jensen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!